Trečiąja auka tapusiai moteriai žagintojas atėmė ir gyvybę

Dukart už išžaginimą teisto Radviliškio rajono gyventojo 33 metų Remigijaus P. kalėjimas nepakeitė – laisvėje atsidūręs prievartautojas vėl nusikalto.

Prievartautojo aukomis tapo trys moterys.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Prievartautojo aukomis tapo trys moterys.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Feb 12, 2014, 12:00 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 10:26 AM

Pernai Radviliškyje Remigijus P. išžagino ir pasmaugė 39 moterį.

Netrukus prieš teismą stosiančiam prievartautojui gresia ilgi metai už grotų – sunkiu nusikaltimu apkaltintas Remigijus P. gali būti nuteistas ir laisvės atėmimu iki gyvos galvos.

Radviliškyje S.Dariaus ir S.Girėno gatvėje esančio daugiabučio namo bendro naudojimo balkone pusnuogės 39 metų S.Š. lavonas buvo rastas pernai rugpjūčio 19-osios vakare.

Policiją iškvietė kaimynė

Balkone tįsantį kūną pastebėjo ir policiją iškvietė šio namo gyventoja. Į įvykio vietą atvykę pareigūnai rado pusnuogę moterį, kurios kaklą juosė megztinio rankovės, o ant pilvo matėsi kraujosrūva.

Kriminalistai netruko išsiaiškinti, kad mirusioji yra to paties namo gyventoja S.Š., kurios artimieji pasigedo dar išvakarėse.

Kadangi S.Š. dažnai girtaudavo ir negrįždavo nakvoti namo, tai dėl jos dingimo artimieji dar nebuvo pradėję nerimauti.

Moterį pasmaugė jos pačios megztiniu

Teismo medicinos ekspertai netruko nustatyti, kad S.Š. buvo pasmaugta. Ekspertai taip pat nustatė, kad prieš mirtį ši moteris lytiškai santykiavo, o nužudytosios artimieji nurodė, kad S.Š. buvo pasmaugta jos pačios megztiniu.

Versiją, kad moteris galėjo tapti žagintojo auka, iškėlę kriminalistai ėmė aiškintis, su kuo ji pastaruoju metu bendravo.

Pavyko gauti duomenų, kad nužudymo išvakarėse S.Š susitiko su vienu vyriškiu, kurio šio namo gyventojai gerai įsidėmėti nespėjo.

Į kriminalistų akiratį pateko vienas S.Š. pažinoti galėjęs vyras – jau du kartus už išžaginimą teistas Radviliškio rajono gyventojas 33 metų Remigijus P.

Ne kartą ragavo kalėjimo duonos

Pirmą kartą už grotų dėl išžaginimo Remigijus P. pateko būdamas dvidešimties metų. Už šį nusikaltimą 2000 metais jis buvo nuteistas trejiems su puse metų nelaisvės.

Į laisvę anksčiau laiko išleistas prievartautojas netruko vėl nusikalsti – 2002 metais už išžaginimą Remigijus P. buvo nuteistas jau šešeriems metams laisvės atėmimo.

Atlikęs šią bausmę Remigijus P. prieš teismą vėl stojo dar tris kartus – jis buvo nuteistas už vagystę, sukčiavimą, pasipriešinimą policijos pareigūnui.

Netruko vėl atsidurti už grotų

Už paskutinį nusikaltimą - pasipriešinimą policijos pareigūnams ir jų įžeidimą - nuteistas Remigijus P. laisvę atgavo 2012-ųjų gruodį.

S.Š. išžaginimu ir nužudymu įtartą Remigijų P. kriminalistai sulaikė po šio nusikaltimo prabėgus vos penkioms dienoms.

Pareigūnų surinkti Remigijaus P. kaltės įrodymai kardomąją priemonę sulaikytajam skirti turėjusiam teisėjui abejonių nekėlė.

Sunkiu nusikaltimu įtartą vyriškį buvo leista suimti maksimaliam trijų mėnesių laikotarpiui.

Vėliau suėmimo terminas Remigijui P. vėl buvo pratęstas.

Prašys priteisti per milijoną litų

Bylą į teismą atidavusio prokuroro nuomone, per ikiteisminį tyrimą pavyko surinkti pakankamai duomenų, įrodančių, kad šį itin sunkų nusikaltimą padarė būtent Remigijus P.

Konstatuota, kad nusikalstamą šis vyras padarė būdamas apsvaigęs nuo alkoholio ir tai turėjo įtakos nusikalstamų padarymo būdui.

Nustatyta, kad su S.Š. pasimylėti panorėjęs Remigijus P. atsitempė moterį į daugiabučio namo laiptinėje esantį bendro naudojimo balkoną.

Kai S.Š. mylėtis atsisakė, Remigijus P. įniršo – jis moterį sumušė ir išžagino.

Pabūgęs, kad nukentėjusioji apie išžaginimą praneš policijai, prievartautojas ją pasmaugė.

Žagintojo auka tapusios moters artimieji pateikė teismui daugiau kaip vieno milijono litų civilinį ieškinį dėl žalos atlyginimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.