Baigta buvusio ekologinės policijos viršininko V.Jankoito byla

Įtariama, kad paprašytas V.Jankoitas policijos duomenų bazėje rinko duomenis apie privatų asmenų gyvenimą.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 13, 2014, 4:18 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 8:56 AM

Įtariama, kad paprašytas V.Jankoitas policijos duomenų bazėje rinko duomenis apie privatų asmenų gyvenimą.

Kartu su juo prieš teismą stos jo giminaitis Jurijus Jankoitas, Rolandas Pocius ir Sergejus Kotusevas. Įtariama, kad šie asmenys prašė paslaugos pas Ekologinės policijos viršininką, kad jis surinktų duomenis apie vieną ar kitą asmenį. Byloje buvo ir daugiau įtariamųjų, tačiau jie nuo baudžiamosios atsakomybės atleisti pagal laidavimą.

V.Jankoitui pareikšti įtarimai dėl to, kad piktnaudžiaudamas tarnyba rinko duomenis apie privatų asmens gyvenimą, taip pat jis įtartas dokumentų klastojimu. Pareigūnai nesurinko duomenų, kad policijos skyriaus viršininkas gavo atlygį už šias paslaugas.

„Nenustatyta, kad jis būtų gavęs kažkokią asmeninę naudą. Inkriminuota tik neturtinė žala valstybei“, - BNS sakė Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorė Vilma Vidugirienė. Asmenys, apie kuriuos galimi neteisėtai buvo rinkta informacija, dėl žalos į teisėsaugą nesikreipė.

V.Jankoitą Imuniteto valdybos pareigūnai sulaikė darbo kabinete 2012 metų birželį. Kurį laiką policininkas buvo suimtas ir laikomas uždarytas Lukiškių tardymo izoliatoriuje kalėjime, vėliau paleistas į laisvę.

Baudžiamoji byla dėl neteisėto duomenų apie asmens privatų gyvenimą rinkimo dar 2013 metais buvo perduota Vilniaus miesto apylinkės teismui, tačiau teismas dėl kaltinimo akto trūkumų grąžino prokuratūrai. Šiemet sausio 22 dieną teismas buvo dar kartą nusprendęs grąžinti prokurorui kaltinamojo akto trūkumams pašalinti. Antradienį Vilniaus apygardos teismas nusprendė, kad Ekologinės policijos vadovo byla gali būti nagrinėjama teisme.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.