Susprogdinti Klaipėdos valdininkus grasinęs benamis - sučiuptas

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai sulaikė vyriškį, kuris, kaip įtariama, melagingai pranešė apie padėtą sprogmenį Klaipėdos miesto savivaldybės būstinėje, Liepų gatvėje. Sulaikytasis atsidūrė areštinėje jau po keturių valandų nuo melagingo skambučio.

Pareigūnai neabejoja, kad apie sprogmenį savivaldybėje pranešė Klaipėdos nakvynės namų lankytojas benamis.<br>Klaipėdos policijos nuotr.
Pareigūnai neabejoja, kad apie sprogmenį savivaldybėje pranešė Klaipėdos nakvynės namų lankytojas benamis.<br>Klaipėdos policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Petkutė

Feb 13, 2014, 9:10 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 9:38 AM

Anonimas pranešė, jog savivaldybės pastate padėtas sprogmuo. Į įvykio vietą iškviestos gausios policijos, gelbėtojų, medikų bei antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pajėgos.

Jau netrukus iš pastato buvo evakuoti žmonės. Pareigūnai kruopščiai patikrino pastatą ir jo prieigas, tačiau sprogmens nerado.

Klaipėdos apskrities vyriausiajame policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų. Kartu su uostamiesčio Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnais tyrėjai nustatė ir apie 15.30 val. sulaikė įtariamąjį.

Manoma, jog apie Klaipėdos miesto savivaldybės pastate padėtą sprogmenį melagingai pranešė 1972 metais gimęs uostamiesčio nakvynės namų gyventojas. Sulaikymo metu jis buvo neblaivus, be to, įtariama, kad vartojo psichotropinius vaistus.

Ketvirtadienį vyriškiui bus pareikštas įtarimas dėl nusikalstamos veikos padarymo, jis bus apklausiamas. Jeigu asmuo bus pripažintas kaltu, jam grės ne tik sankcijos pagal atitinkamą baudžiamojo kodekso straipsnį, bet ir tūkstantiniai ieškiniai už melagingą specialiųjų tarnybų iškvietimą.

Baudžiamasis kodeksas už melagingą pranešimą apie visuomenei gresiantį pavojų numato viešuosius darbus, baudą, laisvės apribojimą, areštą arba laisvės atėmimą iki 2 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.