Valstybės kontrolės auditorių pakratė STT agentai

Valstybės kontrolėje Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai ketvirtadienį atliko kratą. Specialiųjų tyrimų agentai aplankė vieno valstybinio auditoriaus darbo kabinetą ir namus.

STT aplankė Valstybės kontrolės darbuotojus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
STT aplankė Valstybės kontrolės darbuotojus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 13, 2014, 3:39 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 9:01 AM

STT sulaikė valstybės tarnautoją, auditorių Rišardą Zelenovą ir pareiškė jam įtarimus. Tai portalui lrytas.lt  patvirtino Valstybės kontrolės komunikacijos skyriaus vadovė Violeta Kiburytė.

Anot jos, STT agentų apsilankymas nėra susijęs su R.Zelenovo darbine veikla. V.Kiburytei apie atliktą kratą ir sulaikytą darbuotoją informavo STT.

Tai, kad auditorius buvo sulaikytas ne dėl darbinės veiklos, pabrėžė ir STT viešųjų ryšių viršininkas Ruslanas Golubovas: „Noriu akcentuoti, kad krata nebuvo susijusi su R.Zelenovo profesine veikla.“

Kuo po darbo užsiimdavo R.Zelenovas, STT atstovas negalėjo komentuoti.

Anot jo, daugiau komentarų apie sulaikymo ir kratos priežastis penktadienį turėtų pateikti Generalinė prokuratūra.

Teisėsaugos duomenimis, atliekamame ikiteisminiame tyrime sulaikytas ne tik Valstybės kontrolės auditorius, bet dar keli asmenys.

„Tyrėjai taip pat atliko kratas šių asmenų darbo vietose bei namuose ir kitus būtinus procesinius veiksmus. Atsižvelgdami į šio ikiteisminio tyrimo interesus, STT pareigūnai bei tyrimui vadovaujantis Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras šiuo metu neturi galimybės pateikti daugiau ir detalesnės informacijos apie jų šiame tyrime siekiamas išaiškinti galimai padarytas korupcinio pobūdžio nusikalstamas veikas“, - rašoma Generalinės prokuratūros pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.