Vilniaus rajone pasieniečiai sulaikė nelegalų iš Vietnamo grupę

Vilniaus rajone pasieniečiai sulaikė nelegalų iš Vietnamo grupę. Nuošalioje miškingoje vietoję sieną perėję aštuoni užsieniečiai penktadienį keliaus į teismą.

Šeši sulaikyti vyrai pateikė Vietnamo piliečių pasus.<br>VSAT nuotr.
Šeši sulaikyti vyrai pateikė Vietnamo piliečių pasus.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 14, 2014, 10:06 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 8:19 AM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, ketvirtadienį naktį VSAT Vilniaus rinktinės Padvarionių užkardos pasieniečiai ties Šalčininkų rajono Bygirdų kaimu aptiko grupės asmenų pėdsakus, vedančius iš Baltarusijos į Lietuvą. Abiejų šalių teritorijose šioje nuošalioje vietovėje plyti miškai.

Pėdsakais VSAT pareigūnai, talkinami tarnybinio šuns, sekė apie pusketvirto kilometro iki Vilniaus rajono Pikčiūnų kaimo. Čia prie vieno gyvenamojo namo pasieniečiai sulaikė vyrą, kuris, kaip paaiškėjo vėliau, yra Vietnamo pilietis.

Netrukus paieškas tęsę pasieniečiai ties Vilniaus rajono Jociūnų kaimu sulaikė pamiškėje besislėpusius dar septynis asmenis – šešis vyrus bei moterį. Nuo čia iki sienos – pusšešto kilometro.

Šeši sulaikyti vyrai pateikė Vietnamo piliečių pasus. Užsieniečių amžius – nuo 15 iki 34 metų. Moteris dokumentų neturėjo. Nelegalai nešėsi kuprines su asmeniniais daiktais.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo VSAT Vilniaus rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Nelegalai uždaryti į areštinę. Penktadienį vietnamiečius ketinama atvesdinti į teismą, kuris spręs dėl jų laikino apgyvendinimo VSAT Užsieniečių registracijos centre Pabradėje.

Šiemet tai yra antra pasieniečiams įkliuvusi vietnamiečių nelegalų grupė. Sausio viduryje aštuonis tokius nelegalus, neteisėtai perėjusius sieną iš Baltarusijos, VSAT pareigūnai buvo sulaikę Ignalinos rajone.

2013 m. pasieniečiai iš viso sulaikė 68 nelegalus iš Vietnamo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.