Bausmė vyrą pasivijo daugiau nei po dvejų metų

Kaimynes išplūdęs ir joms nuogą tarpkojį demonstravęs jaunuolis bandė išvengti atsakomybės sprukdamas į užsienį. Bet jis buvo pargabentas į Lietuvą ir čia išklausė devintąjį nuosprendį, rašo „Lietuvos rytas“.

Supykusios kaimynės iškvietė policiją. Kol pareigūnai atvyko, Deividas spėjo užsidaryti namuose.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Supykusios kaimynės iškvietė policiją. Kol pareigūnai atvyko, Deividas spėjo užsidaryti namuose.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

Feb 18, 2014, 7:11 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 4:36 AM

Rokiškio rajono Pandėlio miestelio gyventojas 25 metų Deividas M. nuteistas vienų metų ir penkių mėnesių nelaisvės bausme. Be to, jis turės valstybei padengti ekstradicijos išlaidas – 3,5 tūkstančio litų.

Bausmė Deividą pasivijo daugiau nei po dvejų metų.

2011 metų vasarą neblaivus jaunuolis įsivėlė į konfliktą su savo kaimynėmis. Jis su savo drauge gyvena mediniame name, kuriame yra įsikūrusios dar kelios šeimos.

Kartą būdamas girtas Deividas namie ėmė garsiai leisti muziką. Tokiu elgesiu nepatenkintos kaimynės bandė triukšmadarį sudrausminti. Tuomet supykęs muzikos mėgėjas išėjo į kiemą ir ėmė plūsti kaimynes.

Įsiaudrinusiam pandėliškiui nebepakako necenzūrinių žodžių arsenalo – jis nusimovė kelnes ir ėmė demonstruoti lyties organus.

Supykusios kaimynės iškvietė policiją. Kol pareigūnai atvyko, Deividas spėjo užsidaryti namuose. Taip pasislėpęs jis bandė neįsileisti patrulių.

Kai triukšmadariui vis dėlto teko atidaryti duris, jis uniformuotus svečius pasitiko su kirviu rankoje.

Girto pandėliškio spektaklis baigėsi Rokiškio policijos komisariate. Ten buvo nustatyta, kad Deivido organizme yra 3,05 promilės alkoholio. Dėl šio Pandėlio gyventojo elgesio buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Kol pareigūnai tyrė Deivido M. sukeltą incidentą, pats kaltininkas teismo laukė laisvėje. Jis niekur nedirbo, gyveno iš pašalpos.

Bylai pasiekus teismą teisiamasis pradingo. Paaiškėjo, kad jis yra išvykęs į užsienį. Todėl buvo paskelbta tarptautinė Deivido M. paieška. Prieš kelis mėnesius vyras buvo surastas ir pargabentas į Lietuvą. Čia teisiamasis išklausė nuosprendį, pagal kurį vienus metus ir penkis mėnesius turės praleisti pataisos namuose.

Teismas taip nusprendė todėl, kad Deividas jau buvo aštuonis kartus teistas. Iš jų kelis – už nederamą elgesį viešojoje vietoje. Kiti teistumai – dėl Deivido M. pomėgio vagiliauti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.