Britų automobilių kolekcininkas skaudžiai nukentėjo Vilniuje

Automobilius kolekcionuojantis britas Vilniuje skaudžiai nukentėjo nuo sostinės vagių. Nusikaltėliai aplaupė du retus automobilius ir britui pridarė nuostolių daugiau kaip už 40 tūkst. litų.

Vilniaus garaže britas laikė ir šį modelį „Facel Vega HK500“.<br>wikipedia.org/Brian Snelson nuotr.
Vilniaus garaže britas laikė ir šį modelį „Facel Vega HK500“.<br>wikipedia.org/Brian Snelson nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 18, 2014, 9:04 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 4:32 AM

Kaip pranešė Policijos departamentas, pirmadienį apie 12 val. 30 min. Vilniuje, Tauro g., pastebėta, kad garaže, išlaužus duris, nuo Didžiosios Britanijos piliečio P.C.H. (gim. 1961 m.) automobilio „Facel Vega HK500“ (pagamintas 1959 m.) ir automobilio „Facel Vega II“ (pagamintas 1962 m.) pavogtos įvairios dalys.

Nuostolį britas įvertino 44 tūkst. 850 litų.

Pasak policijos vagys į garažą įsibrovė išlaužę medines duris. Bendras pavogtų įvairių dalių kiekis siekia 117 vienetų.

Specialistai tvirtina, kad pavogtų dalių kainą užsienietis įvertino gana tiksliai. Aplaupyti automobiliai priskiriami vertingiems kolekciniams egzemplioriams. Šių mašinų buvo pagaminta gana nedaug, jos yra retos.

Prancūzų kompanija „Facel“ tuo metu prestižiniais laikytus automobilius gamino gerą dešimtmetį – nuo 1954 m. iki 1964 m. Pirmasis kompanijos automobilis „Vega“ 1954 m. buvo pristatytas Paryžiaus autosalone.

Vėliau (1958 m.) buvo išleistas patobulintas modelis „Facel Vega HK500“, o dar vėliau (1962 m.) rinkoje pasirodė ir „Facel Vega II“. Būtent šių modelių automobilius britas ir laikė garaže Vilniuje.

Automobiliams bendrovė naudojo amerikietiškas detales, nes buvo manoma, kad šie mechaniniai mazgai yra patikimiausi.

Smūgį bendrovės egzistavimui sudavė du modeliai - „Excellence“ (1958 m.-1963 m. pagaminti vos 152 egzemplioriai) ir ypač „Facellia“. Pastarasis buvo aprūpintas tokiu prastu varikliu, kad vartotojai juo pradėdavo skųstis, vos tik automobilis išvažiuodavo pro gamyklos vartus.

Nors vėliau išleistas modelis „Facel III“ jau buvo aprūpintas žymiai patikimesniu „Volvo“ varikliu, bendrovė taip ir neatsigavo. Dešimtmetį nedideliais kiekiais automobilius gaminusi kompanija galiausiai neatlaikė kitų gamintojų konkurencijos ir buvo priversta užsidaryti. Tačiau automobiliai liko ir iki šiol yra vertinami kolekcininkų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.