Ūmaus būdo vyras nenustoja siautėti

Barmenui iškvietus policiją, G.Mrazauskas buvo išgabentas apklausai.

Ūmusis klaipėdietis gali sulaukti teisingumo.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotrauka
Ūmusis klaipėdietis gali sulaukti teisingumo.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis

Feb 18, 2014, 7:11 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 3:59 AM

Klaipėdos apylinkės teisme 66 metų klaipėdietis G.Mrazauskas tvirtino nepadaręs jokių nusikaltimų, o pats tapęs apkalbų auka. Vyras įtaria patekęs į teisėsaugos akiratį dėl pašlijusių savo santykių su buvusia sutuoktine - baro „Europa“ savininke Irena Mrazauskiene.

Pernai kovo 10-ąją G.Mrazauskas užsuko į Klaipėdos centre esančią parduotuvę „Muzika Plius“. Šalia jo stovėjęs pažįstamas vyriškis M.V. pajuto, kaip kažkas jam iš balionėlio papurškė į veidą dujų.

Atsisukęs klaipėdietis išvydo už nugaros stovintį G.Mrazauską. Šis pagrasino dar papurkšti dujų, o po to apsisuko ir spruko lauk.

Muzikos parduotuvėje G.Mrazauskas dujų balionėlį buvo nukreipęs ir pardavėjui į veidą. Po incidento reikėjo išvėdinti patalpas.

Nukentėjęs M.V., pažįstantis G.Mrazauską aštuonerius metus, užpernai buvo įsileidęs jį į savo namus. Su žmona išsiskyręs pensininkas prašė laikino prieglobsčio - pasakė, kad jam nėra kur nakvoti.

„Prašėsi vienai nakčiai, o vėliau negalėjau išvaryti. Buvo nepakenčiamas. Pagyvenęs mėnesį išėjo grieždamas dantimis. Po to, ėmė man grasinti, pasakė, kad sutikęs užmuš“, - pasakojo vyriškis.

Po savaitės G.Mrazauskas sukėlė sumaištį senamiesčio užeigoje „Tiltų baras“ - su peiliu ir dujų balionėliu rankose vaikėsi padavėją R.B.

Po pietų bare klientų nebuvo. Išsigandęs padavėjas, nubėgo į virtuvę, stvėrė pjaustymo lentą, kad galėtų apsiginti nuo agresyvaus svečio. Šis šaukė jį užmušiąs, papjausiąs, salėje pripurškė dujų ir pabėgo.

„Rankoje jis laikė peilį, kurio geležtė siekė 10 centimetrų“, - pasakojo tada ne juokais susijaudinęs „Tiltų baro“ padavėjas.

Teisme vyras prisiminė keistoką ankstesnįjį G.Mrazausko vizitą - tada vyras buvo užsukęs į barą ne vienas - atsinešė katiną ir prašė jį pamaitinti. Vejamas lauk įsižeidė, netgi mėgino išdaužti langą.

Sulaikytas policijos triukšmadarys neprisipažino kėlęs riaušes. Per apklausą įtariamasis nurodė konflikto kitoje vietoje aplinkybes.

G.Mrazauskas pasakojo atėjęs pavalgyti į barą „Europą“, priklausantį buvusiai jo sutuoktinei. Paprašė barmeno iškepti karbonatą, bet šis atsisakė - esą šeimininkė I.Mrazauskienė nurodė jo neaptarnauti.

Supratęs, jog nieko negaus, G.Mrazauskas ryžosi savitarnai -- nuėjo į virtuvės patalpas, pats iš šaldytuvo pasiėmė gabalėlį silkės.

„Pribėgęs barmenas ėmė šaukti, trenkė man kumščiu, o aš - atgal. Jokio peilio neturėjau, niekam negrasinau“, - tvirtino įtariamasis.

Barmenui iškvietus policiją, G.Mrazauskas buvo išgabentas apklausai.

Vyras tikino su buvusia sutuoktine iš anksto buvo susitaręs, kad valgys jos bare: „Už maistą buvau į priekį sumokėjęs 5400 litų“.

Po konflikto „Europoje“ G.Mrazauskas nenurimo - po savaitės, pasirodęs prie žmonos namų S.Šimkaus gatvėje, sukėlė skandalą ir ten.

I.Mrazauskienė nurodė, jog buvęs sutuoktinis namo laiptinėje jai grasinęs peiliu, sukėlęs fizinį skausmą-- tampė už plaukų.

Vyras aiškino kitaip: „Prašiau, kad įleistų vidun atsigerti kavos. Buvau jai atvežęs malkų už 400 litų - su kaimynu sukrovėme rūsyje.

Susitarėme, jog rytais ateisiu pas pas gerti kavos. Kai papriekaištavau, kad neįsileidžia į butą, išvietė policiją“.

Pernai spalio 7-ąją G.Mrazauskas dėl buvusios sutuoktinės terorizavimo išklausė Klaipėdos apygardos teismo nuosprendį - buvo pripažintas ribotai pakaltinamu ir atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės.

Ūmaus būdo vyrui skirta priverstinio medicininio poveikio priemonė - stebėjimas stacionaro sąlygomis Rokiškio psichiatrijos ligoninėje.

Nuosprendis dar neįsiteisėjęs, nes G.Mrazauskas parašė apeliaciją.

Kitų išpuolių tyrėjai irgi prašo šį vyrą perduoti medikų globai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.