Jonavos r. gyventojas į Lietuvą atvyko Belgijoje vogtu vilkiku

Kalvarijos pasieniečiai sulaikė, įtariama, Belgijoje pavogtą 2011 m. pagamintą vilkiką su puspriekabe. Vairuotojas, Jonavos rajono gyventojas, uždarytas į areštinę.

Vilkiko variklio paleidimo spynelėje styrojo atsuktuvas.<br>VSAT nuotr.
Vilkiko variklio paleidimo spynelėje styrojo atsuktuvas.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 19, 2014, 9:35 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 3:43 AM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), antradienį VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai pasienio su Lenkija ruože vykdė nelegalios migracijos prevenciją bei kontrolę. Pasieniečiai Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Suvalkai–Marijampolė, pasirinktinio patikrinimo metu sustabdė ką tik iš Lenkijos įvažiavusį vilkiką „Scania“ su puspriekabe. Abiejų transporto priemonių registracijos numeriai buvo lietuviški.

Pasieniečiai nustatė, kad 48-erių vairuotojo pateikti vilkiko ir puspriekabės lietuviški registracijos liudijimai yra visiškos klastotės. Kalvarijos užkardos pareigūnai taip pat išsiaiškino, kad ant transporto priemonių esantys valstybiniai numeriai išduoti kitam Lietuvoje registruotam vilkikui ir kitai puspriekabei.

Patikrinę duomenų bazę pasieniečiai netruko sužinoti, kad Jonavos gyventojas į Lietuvą įvažiavo 2011 m. pagamintu vilkiku ir tais pačiais metais pagaminta puspriekabe, kurie, įtariama, pavogti Belgijoje. Vilkiko variklio paleidimo įtaise styrojo atsuktuvas. Puspriekabė buvo tuščia.

VSAT Lazdijų rinktinėje dėl nusikalstamu būdu įgyto turto ar jo realizavimo, taip pat dėl dokumento klastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už pirmą nusikaltimą gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki ketverių metų, už antrą – bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Jonavos rajono gyventoją pasieniečiai uždarė į areštinę. Vilkikas su puspriekabe saugomi Kalvarijos užkardoje.

Iš viso šiemet pasieniečiai sulaikė 14 automobilių, kurie, įtariama, buvo pavogti ir kuriais buvo bandoma vykti per sieną. 2013 m. VSAT pareigūnai iš viso sulaikė 99 tokias transporto priemones.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.