Pogrindinę rūkalų prekeivę įklampino smalsumas

Baudos kontrabandos prekeiviams yra per mažos ir nuo nelegalaus verslo neatgraso. Tuo įsitikino Šiaulių pareigūnai, vėl sučiupę baltarusiškais rūkalais prekiaujančią šiaulietę 52 metų J.P.

Šiaulietės bute aptikta baltarusiškų kontrabandinių rūkalų.<br>Šiaulių AVPK
Šiaulietės bute aptikta baltarusiškų kontrabandinių rūkalų.<br>Šiaulių AVPK
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Feb 20, 2014, 2:58 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 2:25 AM

Nuo 2010 m. rudens ketvirtą kartą sugauta prekeivė išvadų nepadarė – iš jos atimamas vis didesnis kontrabandinių rūkalų kiekis.

Pastarąjį kartą šiaulietė įkliuvo atsitiktinai. Su telefoniniais sukčiais kovojantys Šiaulių miesto Pietinės nuovados pareigūnai lankėsi pas mikrorajono gyventojus ir aiškino, kaip nepakliūti į sukčių žabangas.

Eidami pro vieną daugiabutį, pareigūnai nusprendė užsukti pas gerai pažįstamą prekeivę rūkalais. Kad šeimininkė neišsigąstų, nuspręsta pirštu uždengti durų akutę. Mat pogrindininkai dažniausiai durų neatveria.

Suskambus skambučiui, bute pritilo klegesys, bet po ilgokos pauzės moteris vis dėlto paklausė: „Kas ten?“ Pareigūnai nutarė nemeluoti ir atsakė: „Policija! Atidarykit duris!“

Išgirdusi atsakymą, prekeivė pamanė, kad taip pokštauja klientai, todėl atrakino duris. Kai jos atsivėrė, moters veidas ištįso iš nuostabos.

Tiek šeimininkė, tiek jos sūnus nebyliai stebėjo, kaip policininkai rado kontrabandinių cigarečių sandėlį – Baltarusijos banderolėmis pažymėtų 840 pakelių cigarečių „Fest“.

Prekeivė buvo apdairi – surastų prekių vertė siekė apie 6000 litų, tad ir šįkart atsipirks bauda. Mat baudžiamoji byla keliama, kai akcizais apmokestintų prekių vertė siekia 250 MGL (32,5 tūkst. litų).

Pirmąkart šiaulietė įkliuvo 2010 m. spalį, kai pareigūnai sužinojo, jog į Tilžės g. 24-ąjį daugiabutį per pamokas pirkti kontrabandinių cigarečių plūsta moksleiviai.

Policininkai ėmė stebėti laiptinę ir sučiupo iš buto išeinančią merginą su kontrabandinių cigarečių pakeliu. Moksleivė prisipažino, kad rusiškas cigaretes pirko iš buto šeimininkės.

Bute aptikti 44 pakeliai įvairių rusiškų cigarečių, o šeimininkei skirta 1000 litų bauda ir konfiskuotos cigaretės.

Po kelių mėnesių ta pati šiaulietė įkliuvo, kai pardavė rūkalų dviem nepilnametėms. Bute rasti 28 pakeliai rusiškų cigarečių. Už pakartotinį pažeidimą teismas jai skyrė 10 tūkstančių litų baudą.

Šiaulietės ne tik nesustabdė skirtos baudos – pogrindiniame kioske prekybos mastai tik didėjo.

Pernai sausį jos bute rasta jau 260 pakelių cigarečių. Pasikeitė tik tiekėjas – imta prekiauti nebe Rusijos, o Baltarusijos banderolėmis pažymėtais rūkalais.

Šiaulietei teismas skyrė 5000 Lt baudą. Teismas buvo gailestingas – leido nuteistajai sumokėti 2000 litų, o likusią sumą pakeitė viešaisiais darbais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.