Už melagystę panevėžietis turės aiškintis teisme

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo biuro Autotransporto priemonių grobimų tyrimo skyriaus pareigūnai automobilio vagystę išaiškino greičiau, nei savininkas apie tai pranešė.

Panevėžiečiui policijos apgauti nepavyko.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Panevėžiečiui policijos apgauti nepavyko.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-02-20 14:58, atnaujinta 2018-02-16 02:25

Kaip rašoma Panevėžio apskrities VPK pranešime, pirmadienį apie 0.30 val. Panevėžio apskrties VPK budėtojai sulaukė pranešimo, kad pavogtas automobilis „Audi 80“ su priekaba, kuris stovėjo Panevėžyje, Projektuotojų gatvėje. Galbūt viskas būtų klostęsi įprastai, tačiau pareigūnai jau žinojo, kur yra minėtasis automobilis.

Pusvalandžiu anksčiau buvo gauta informacijos, kad Panevėžio rajone, Tičkūnų kaime, stovi paliktas automobilis su priekaba, prikrauta įvairaus metalo. Pareigūnai, įtardami, kad rasta transporto priemonė palikta ne be priežasties, pradėjo aiškintis aplinkybes. Paaiškėjo, kad automobilis, apie kurio vagystę pranešta, ir rastas automobilis – tas pats.

Apie dingusią transporto priemonę pranešęs K.A. (gim. 1988 m.), gyvenantis Panevėžyje, pareigūnams pasakojo, kad naktį norėjo iš savo automobilio pasiimti pamirštas cigaretes, tačiau pamatė, kad vieta, kurioje stovėjo jo „Audi“ su išnuomota priekaba, tuščia. Pareigūnai pasakė, kad jo automobilis su visu to vakaro grobiu rastas. Ir vaikinas papasakojo, kaip viskas buvo iš tiesų.

Pasirodo, K.A. su draugu tą vakarą nusprendė pasipelnyti, pasisavindami metalą, rastą vienos Panevėžio rajono sodų bendrijos gyventojų kiemuose. Atvyko į Tičkūnų kaimą, apšniukštinėjo gyventojų teritorijas ir susirinko lengvą grobį. Tik jaunuoliai nesitikėjo, kad viename iš namų gyventojai dar nemiegos ir puls juos vytis. Dėjus į kojas, teko palikti ne tik jau priekaboje sukrautą metalą, bet ir automobilį.

K.A., nesugalvojęs geresnio paaiškinimo, kodėl jo transporto priemonė palikta sodų bendrijoje, nusprendė pranešti, kad ją kažkas pavogė.

Panevėžio apskrities VPK Nusikaltimų tyrimo biuro Autotransporto priemonių grobimų tyrimo skyriaus pareigūnai, išnarplioję nakties istoriją, pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl melagingo skundo, pareiškimo, pranešimo, parodymo, išvados ir vertimo ir dėl melagingo įskundimo ar pranešimo apie nebūtą nusikaltimą. Pradėtos tirti ir metalo vagystės aplinkybės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.