Girtas ir beteisis vairuotojas kyšio sumą vis kėlė iki 1000 litų

Ketvirtadienį apie 0 val. 45 min. Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus kelių patrulių būrio pareigūnai, tarnybiniu automobiliu patruliuodami Telšių r., Džiuginėnų kaime, sustabdė įtarimą sukėlusį automobilį.

Girtas ir teisės vairuoti neturintis vyras vairavo automobilį „Audi 80“.<br>Telšių apskities VPK nuotr.
Girtas ir teisės vairuoti neturintis vyras vairavo automobilį „Audi 80“.<br>Telšių apskities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 21, 2014, 4:12 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 1:32 AM

Kaip praneša Telšių apskrities VPK, pareigūnui priėjus prie sustabdyto „Audi 80“ automobilio, jo vairuotojas buvo akivaizdžiai neblaivus – jis nerišliai kalbėjo, sklido alkoholio kvapas.

Automobilio vairuotojui E.L. (gim. 1986 m.) įlipus į tarnybinį automobilį, alkotesterio pagalba buvo nustatytas vidutinis girtumo laipsnis (1,90 promilės alkoholio), taip pat paaiškėjo, kad pilietis neturi teisės vairuoti transporto priemonės.

Policijos pareigūnui pradėjus rašyti administracinio teisės pažeidimo protokolą, pažeidėjas žvilgtelėjo į piniginę ir pasiūlė 40 litų kyšį, prašydamas „susitarti“. Vairuotojas pareigūnų įspėjimo apie gresiančią baudžiamąją atsakomybę nepaisė ir bandė juos sugundyti didesne pinigų suma – siekdamas išvengti atsakomybės už padarytą KET pažeidimą pasiūlė 500 litų.

Policijos pareigūnams toliau pildant protokolą, E.L. buvo atkaklus – pasiūlė dar daugiau – 1 tūkst. litų kyšį, sakydamas, kad pinigus tuoj atveš.

Pareigūnams pasiteiravus, ar vyras supranta, jog siūlydamas pinigus daro nusikalstamą veiką, E.L. linktelėjo galvą, tačiau vis tiek prašė palaukti, kol pinigus atveš. Apie bandymą papirkti buvo informuoti Telšių apskrities VPK Operatyvaus valdymo skyriaus pareigūnai.

Paaiškėjo, kad už vairavimą neblaiviam, praėjusiųjų metų liepos 30 d. vairuotojui jau buvo paskirta administracinė nuobauda. Vyras iš savo klaidų nepasimokė – šį kartą jam vėl surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas.

Be to, E.L. atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pareigūnų papirkimo. Įstatymai už tai numato baudą arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki ketverių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.