Klaipėdos teismas sugriežtino bausmę narkotikų platintojui

Už didelio kiekio heroino bei kanapių gabenimą 12 metų laisvės atėmimo bausme nuteistas vienos buvusios uostamiesčio nusikalstamos grupuotės narių nuo bausmės vykdymo pasislėpė, tačiau pareigūnų buvo surastas besislapstantis viename iš Klaipėdos viešbučių. Viešbučio kambaryje kartu su bėgliu buvo rasta beveik 1,5 kg kanapių ir jų dalių bei elektroninės svarstyklės.

Teismas sugriežtino bausmę narkotikų turėjusiam vyrui.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Teismas sugriežtino bausmę narkotikų turėjusiam vyrui.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 21, 2014, 11:50 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 1:49 AM

Kaip rašoma Klaipėdos apygardos prokuratūros pranešime, Klaipėdos miesto apylinkės teismas patikėjo ne karto teisto 42 m. Rolando Žukaičio pateikta versija, neva tokiu kiekiu kanapių jis apsirūpino savo reikmėms, mat ketino jas kažkokiu būdu nusigabenti į pataisos namus ir ten pats suvartoti.

Praėjusių metų lapkričio 14 d. nuosprendžiu teismas R.Žukaitį pripažino kaltu dėl neteisėto narkotinių medžiagų laikymo, neturint tikslo jų platinti, ir paskyrė jam už tai pusantrų metų laisvės atėmimo bausmę. Subendrinęs ją su neatlikta 12 metų laisvės atėmimo bausme, iš viso nuteistajam teismas skyrė 12 metų ir 10 mėn. laisvės atėmimo bausmę.

Prokuroras, nesutikdamas nei su nusikalstamos veikos kvalifikacija, nei su paskirtos bausmės dydžiu, šį teismo nuosprendį dėl netinkamai pritaikyto baudžiamojo įstatymo bei nuosprendyje išdėstytų teismo išvadų neatitikimo bylos aplinkybių apskundė apeliacine tvarka.

Klaipėdos apygardos teismas, vasario 20 d. išnagrinėjęs prokuratūros skundą, jį visiškai patenkino: R.Žukaičio padarytą nusikalstamą veiką perkvalifikavo į sunkesnę ir už neteisėtą didelio kiekio narkotinių medžiagų laikymą, turint tikslą jas platinti, nuteistajam skyrė 9 metų ir 6 mėn. laisvės atėmimo bausmę. Subendrinęs ją su neatlikta bausme, teismas, kaip ir prašė prokuroras, nuteistąjį pasiuntė į pataisos namus 16 metų. Be to, teismas Rolandą Žukaitį pripažino pavojingu recidyvistu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.