Teismo posėdį ignoravusiai verslininkei skirtas atvesdinimas

Pernai areštinės gultą išmėginti jau spėjusiai Panevėžio verslininkei Daliai Kuklierienei vėl teks kęsti pareigūnų draugiją.

D.Kuklierienė į teismo posėdį neatvyko.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
D.Kuklierienė į teismo posėdį neatvyko.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Feb 21, 2014, 1:08 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 1:45 AM

Šiaulių apygardos teisme penktadienį įvykti turėjusį posėdį ignoravusiai verslininkei skirtas atvesdinimas.

Nurodymas D.Kulierienę atvesdinti į kitą teismo posėdį duotas Panevėžio policijai.

Penktadienį Šiaulių apygardos teisme ketinta nagrinėti bylą, kurioje Panevėžio viešbučio „Romantic“ savininkė D.Kuklierienė bei bendrovės „Hidruonis“ direktorius Arvydas Kiškis yra kaltinami sukčiavimu, turto pasisavinimu, dokumentų suklastojimu ir suklastotų dokumentų panaudojimu, apgaulingu buhalterinės apskaitos tvarkymu.

Kilo įtarimų dėl pinigų panaudojimo

Teisiamųjų suole D.Kuklierienė bei A.Kiškis atsidūrė po rezonansinio ikiteisminio tyrimo, kuris buvo pradėtas kilus įtarimams dėl pinigų panaudojimo ruošiantis Europos vyrų krepšinio čempionatui.

Nustatyta, kad Panevėžio miesto savivaldybė pervedė 2,5 mln. Lt Lietuvos krepšinio federacijai už tai, kad Aukštaitijos sostinėje būtų surengtos Europos vyrų krepšinio čempionato varžybos bei dar penkerius metus panevėžiečiai savo mieste galėtų stebėti įvairaus lygio krepšinio komandų rungtynes.

Įtariama, kad šie pinigai buvo panaudoti ne krepšinio plėtrai Panevėžyje, o viešbučio „Romantic“ rekonstrukcijai.

2010–2012 metais bendrovės direktorė, organizuodama pirkimų konkursus viešbučio paslaugų infrastruktūros įrengimo ir kitiems darbams atlikti, už išskirtines sąlygas ir teisę nugalėti iš kelių bendrovių vadovų savo naudai galėjo reikalauti didesnės vertės negu 250 MGL dydžio kyšių.

Taip pat per kelis kartus iš penkių asmenų priimti dideles pinigų sumas – daugiau kaip 100 tūkst. litų. Statybos darbai buvo finansuojami ir iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų.

Byla atkeliavo į Šiaulius

Per ikiteisminį tyrimą surinkti duomenys leido spėti, kad dalis viešbučio rekonstrukcijos darbų buvo atliekama tik popieriuje.

Įtariama, kad bendrovės „Via Unica“, kuriai priklauso „Romantic“, generalinė direktorė D. Kuklierienė 2012-ųjų birželio pabaigoje susitarė su bendrovės „Hidruonis“ direktoriumi A. Kiškiu, kad šis suras įmonę, kuri, nors neremontuos viešbučio, bet sutiks išrašyti sąskaitą už tariamus darbus.

Tokiu būdu 2012-ųjų rudenį „Romantic“ savininkė D. Kuklierienė galimai pasisavino jos bendrovei priklausantį turtą – daugiau nei 213 tūkstančių litų, kuriuos įtariama pasidalino su jai aferas įvykdyti padėjusiu A.Kiškiu.

Panevėžio apygardos teismui nusišalinus nuo šios bylos nagrinėjimo ji buvo perduota Šiaulių apygardos teismui.

Gavo tik advokato prašymą

Penktadienį į teismo posėdį Šiaulių apygardos teisme atvyko tik vienas kaltinamasis – A.Kiškis.

D.Kuklierienė, kuriai šaukimas buvo įteiktas teisme nepasirodė. Kodėl ji teikėsi neatvykti, kaltinamoji teismui nepranešė.

Bylą nagrinėjantis teisėjas gavo tik D.Kuklierienės advokato prašymą atidėti posėdžio nagrinėjimą.

Kur yra D.Kuklierienė, negalėjo pasakyti ir kartu su ja prieš teismą stoti turintis A.Kiškis – šis kaltinamasis sakė, kad jam yra uždrausta bendrauti su D.Kuklieriene.

Kadangi kaltinamoji teisme nepasirodė, bylos nagrinėjimą teko atidėti.

Bylą nagrinėjantis teisėjas posėdį ignoravusiai D.Kuklierienei nusprendė skirti atvesdinimą. Į kitą posėdį šią Panevėžio verslininkę turės pristatyti policijos pareigūnai.

Sušvelnino kardomąją priemonę

A.Kiškio advokatas paprašė teismo sušvelninti jo ginamajam skirtą kardomąją priemonę.

Šiuo metu A.Kiškiui yra skirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir dokumentų paėmimas.

A.Kiškis prašė teismo jam grąžinti bent vieną asmens dokumentą, kurio jam reikia užsiimant verslu.

Atsižvelgęs į advokato pateiktus argumentus teismas nusprendė sušvelninti A.Kiškiui paskirtą kardomąją priemonę ir grąžinti jam asmens tapatybės kortelę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.