Vaiką Ukmergėje užmušusio BMW vairuotojas buvo rūkęs marihuanos

Policija nustatė, kad BMW vairuotojas, po kurio ratais sekmadienį pakliuvo ir žuvo šešerių metų vaikas, buvo rūkęs marihuanos. Narkotikų pėdsakų rasta vairuotojo šlapime.

Ukmergėje partrenktas automobilio BMW žuvo vaikas.<br>Vilkmerge.lt nuotr.
Ukmergėje partrenktas automobilio BMW žuvo vaikas.<br>Vilkmerge.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-02-24 08:40, atnaujinta 2018-02-16 00:14

Primename, kad sekmadienį apie 16 val. 35 min. Ukmergėje, Maironio g., automobilis BMW 318, kurį vairavo D.V. (gim. 1991 m.), partrenkė ir mirtinai sužalojo staiga į važiuojamąją kelio dalį paspirtuku įvažiavusį 2007 m. gimusį berniuką.

Nors dar sekmadienį buvo skelbta, kad vairuotojas blaivus,. policijos departamentas pirmadienį informavo, Ukmergės ligoninėje, paėmus šlapimo testą, nustatyta, kad D.V. buvo vartojęs medžiagos THC (marihuana). Vairuotojas uždarytas į areštinę.

Ukmergės naujienų portalas vilkmerge.lt praneša, kad po avarijos įvykio vieton susirinkę ukmergiškiai svarstė įvairias nelaimės priežastis: didelį greitį, akinančią saulę. Dauguma kaltino ir valdžios įstaigas, kad šioje gatvėje, kurią, pasak jų, ypač pamėgę greičio mėgėjai, nėra įrengta saugumo kalnelių ar bent greitį ribojančių ženklų.

Portalas vilkmerge.lt taip pat primena, kad Maironio g. po rekonstrukcijos dažnai keldavo problemų. 2012 metų balandžio 12 dieną, Maironio g. ir V. Kudirkos g., susidūrus dviems „Volkswagen Passat“ automobiliams, galvos traumą patyrė dvidešimtmetis vaikinas. Įtariama, kad ją sukėlė seną „Passat“ vairuojantis devyniolikmetis Ž.A. Jis šalutine Maironio gatve važiavo nuo Anykščių gatvės. Sankryžoje su V. Kudirkos g. jis nepraleido pagrindine gatve važiavusio kelerių metų senumo „Passato“, kurį vairavo 55 metų ukmergiškė L.F.

Po smūgio abu automobiliai užlėkė ant Maironio gatvės šaligatvio.

Šalia šios sankryžos gyvenantis žmonės piktinosi ne visai sėkmingai atliktu Maironio g. rekonstrukcijos projektu. Mat gatvė ir prasideda, ir baigiasi sankryžose kaip pagrindinė. Tačiau viduryje šios gatvės, kur ją kerta V. Kudirkos gatvė, ji tampa šalutine. Todėl dažnam vairuotojui, ypač ne vietiniui, kebloka nustatyti, kuri iš tų gatvių yra pagrindinė. Tik po šio įvykio galų gale Maironio g. buvo įrengti saugos kalneliai.

Policija prašo eismo įvykį mačiusių žmonių pagalbos. Liudininkų policija prašo paskambinti tyrėjui Aleksui Rodkinui tel.: 8 340 60434, 8 698 34018 arba užeiti į Ukmergės r. policijos komisariatą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.