Dembaviškės žudiko dar laukia atpildas ir už kitas nuodėmes

Trečiadienį prieš teismą turėjo stoti vienas iš sudegintos dembaviškės bylos įtariamųjų – 33 – jų metų panevėžietis Julius Jakubaitis. Tiesa, šis vyras dabar teisiamas už kitus, prieš tai padarytus nusikaltimus.

Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

Feb 26, 2014, 2:22 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 10:10 PM

Teisėjas pranešė, kad J.Jakubaitis į nebuvo atvežtas, nes laiku nesužinota apie numatytą teismo posėdį. Šiuo metu kaltinamasis yra Valstybinės teismo psichiatrijos tarnybos Utenos ekspertiniame skyriuje. Pranešimas apie teismo posėdį pasiklydo ir laiku nepasiekė reikiamų tarnybų.

Utenoje J.Jakubaičiui atliekama psichiatrinė ekspertizė, kurią skyrė 17 – metės Dembavos gyventojos nužudymo bylą tiriantis Panevėžio apygardos prokuroras. 2013 metų rugsėjo gale mergina buvo gyva sudeginta automobilio bagažinėje.

Žmonai sulaužė nosį

Kol tebevyksta šio ypač žiauraus nužudymo tyrimas, vieną iš dviejų įtariamųjų vejasi ankstesni nusikaltimai.

Vienas kaltinimas, už kurį J.Jakubaičiui jau šiandien būtų tekę aiškintis teisme, siekia 2005 metus. Tuomet, būdams 25 – erių, jis pro langą įsibrovė į į Vilties gatvėje esantį alaus barą ir iš ten pagrobė kasos aparatą su jame buvusiais 150 litų. Taip pat pavogė bare rastus 30 cigarečių pakelių.

Pastarasis iki praėjusių metų buvęs neišaiškintas nusikaltimas ėmė aiškėti po to, kai Kriminalistinių tyrimų centro daktiloskopinio tyrimo duomenų registre buvo patikrinta, ar J.Jakubaičio pirštų atspaudai nesutampa su ankstesniuose nusikaltimuose paliktais neidentifikuotais pirštų atspaudais. Paaiškėjo, kad Vilties gatvės alaus baro vagis ir įtariamas 17 – metės Dembavos gyventojos prievartautojas bei žudikas gali būti tas pats asmuo – J.Jakubaitis.

Ne kartą už vagystes ir su narkotikais susijusius nusikaltimus jau teistas J.Jakubaitis kaltinamas ir smurtu prieš savo sutuoktinę. Praėjusių metų rugsėjo viduryje jis buvo sumušęs savo žmoną. Po sutuoktinio smūgių moteriai lūžo nosis.

Šiandien turėjusiame įvykti teismo posėdyje ilgokai nepasirodė nuo sutuoktinio rankos nukentėjusi Gintarė Jakubaitienė. Jauna tamsiaplaukė moteris į teismo salę įėjo prieš pat įžengiant teisėjui. Vėliau ji atsisakė kalbėtis su žurnalistais.

Bagažinėje vežėsi į mišką

Savo žmoną J.Jakubaitis sumušė rugsėjo 12 dieną. O to paties mėnesio 21 dieną Panevėžio rajone Velžio seniūnijoje esančiame miške buvo gyva sudeginta 17 – metė Dembavos kaimo gyventoja Evelina. Tą pačią dieną kriminalistai sulaikė ir du įtariamuosius. Vienas iš jų buvo J.Jakubaitis, kitas – 22 – jų Deividas Antanaitis.

Mergina buvo pagrobta gatvėje, kai sėdėjo autobuso stotelėje. Pagrobėjai ją įkišo į automobilio bagažinę ir nusivežę į mišką išprievartavo. Paskui vėl įgrūdo į bagažinę ir pasakė, kad nuveš ją nuskandinti.

Vežama mašinos bagažinėje, Evelina sugebėjo paskambinti mobiliuoju telefonu į Bendrąjį pagalbos centrą. Ji pranešė, kokioje situacijoje yra atsidūrusi ir prašė pagalbos. Mergina suteikė pakankamai daug informacijos apie savo skriaudėjus. Ji nurodė automobilio, kuriuo buvo vežama, markę ir spalvą. Nusakė, kaip atrodė pagrobėjai. Pagrobtoji sakė anksčiau niekada nebuvo mačiusi šių vyrų.

Neprisipažįsta prievartavę ir deginę

Kelis kartus nutrūkdavęs pokalbis tęsėsi apie pusvalandį. Pabaigoje Evelina pasakė, kad jaučia dūmų kvapą ir ėmė kosėti. Paskui viskas nutilo.

Nors ieškoti pagrobtos merginos buvo išsiųstas ne vienas policijos ekipažas, jos nepavyko rasti. BPC operatoriams dėl techninių priežasčių nepavyko nustatyti vietos, iš kurios nepilnametė skambino ir prašėsi pagalbos. Kur yra mergina, išdavė dūmų debesis ir liepsnos. Velžio seniūnijoje esančiame miške grybavę žmonės pamatė ant keliuko degantį automobilį.

Jie apie gaisrą pranešė ugniagesiams, tačiau ten pirmieji nuskubėjo policijos pareigūnai. Kai automobilis buvo užgesintas, baisūs įtarimai pasitvirtino – jo bagažinėje buvo rasti sudegę žmogaus palaikai. Tą pačią dieną kriminalistai už kelių kilometrų nuo nusikaltimo vietos sulaikė ir abu įtariamuosius. Jie pėsčiomis ėjo į skirtingas puses. Vienas jų per laukus traukė link namų, esančių Krekenavoje.

Byloje yra duomenų, kad abu įtariamieji nusikaltimo dieną vartojo narkotikų. Abu jauni vyrai neigia prievartavę septyniolikmetę, o po to sudeginę savo auką. Jie kaltę verčia vienas kitam.

Prieš kelis mėnesius jiems buvo paskirta stacionari psichiatrinė ekspertizė. Tai ne vienintelė ekspertizė, kurią skyrė bylą tiriantys prokurorai. Jie kol kas neatskleidžia ir nekomentuoja, kaip sekasi tirti nepilnametės Dembavos gyventojos žiauraus nužudymo bylą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.