Klaipėdoje sulaikytas stambus kontrabandinių rūkalų tiekėjas

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai sulaikė įtariamąjį, tiekusį cigaretes asmenims, kurie prekiavo liūdnai pagarsėjusioje miesto vietoje – Naikupės gatvėje, šalia prekybos centro.

Sulaikytam kontrabandinių rūkalų tiekėjui gresia iki septynerių metų nelaisvės.<br>Klaipėdos policijos nuotr.
Sulaikytam kontrabandinių rūkalų tiekėjui gresia iki septynerių metų nelaisvės.<br>Klaipėdos policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 10, 2014, 9:36 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 1:49 PM

Reaguodami į dažnus gyventojų skundus ir atlikę tyrimą, pareigūnai sulaikė nuolatinės gyvenamosios vietos neturintį klaipėdietį, kuris tiekė cigaretes neteisėtai prekybai vadinamajame žvejybos uosto rajone.

Nustatyta, kad tabako gaminiais šiame rajone prekiauja asmenys, neturintys teisėtų pragyvenimo šaltinių ir jokio turto, todėl jiems už neteisėtą disponavimą akcizais apmokestinamomis prekėmis skiriamos baudos nepasiekdavo savo tikslų, nes jie tų baudų nesumoka.

Tyrėjai išanalizavo gautą informaciją ir praėjusį ketvirtadienį Klaipėdos mieste sulaikė 1969 metais gimusį Šilutėje dirbantį klaipėdietį. Atlikę kratą sulaikytojo garaže, pareigūnai aptiko apie 9 tūkst. pakelių cigarečių su Rusijos ir Baltarusijos Respublikos akcizo ženklais, taip pat be jokių akcizo ženklų.

Klaipėdos apskrities VPK Nusikaltimų tyrimo biuro Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyrius pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis, kurių vertė viršija 32 tūkst. litų.

Analogišką tyrimą dėl šio vyriškio nusikalstamos veiklos atlieka ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pagėgių rinktinės pareigūnai.

Baudžiamasis kodeksas už neteisėtą disponavimą akcizais apmokestinamomis prekėmis, kurių vertė viršija 32 tūkst. litų, numato baudą arba laisvės atėmimą iki 7 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.