Nuteistas dar vienas degalų iš naftotiekio grobstytojas

Panevėžio apygardos teismo

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 10, 2014, 3:10 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 1:29 PM

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos duomenimis, 2002-2003 metais neteisėtai prisijungus prie magistralinio produktotiekio „Polockas-Ilukstė-Ventspilis“ vamzdyno Biržų, Rokiškio ir Zarasų rajonuose, buvo pagrobta daugiau kaip 255 tūkst. litrų dyzelino, kuris vėliau parduotas. Bendrovei padaryta žala beveik už 390 tūkst. litų.

Nusikaltimo bendrininkai pasinaudodavo pažintimis su pareigūnais, sužinodavo informaciją apie sienos apsaugos tarnybos, policijos pareigūnų budėjimą, planuojamus veiksmus.

Generalinė prokuratūra naftotiekio grobstymams ištirti buvo sudariusi bendrą STT Panevėžio valdybos ir Policijos departamento Kriminalinės policijos biuro Nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnų tyrimo grupę. Ikiteisminis tyrimas buvo atliekamas bendradarbiaujant su Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnais.

Nuteistojo J.T. bendrininkai jau prieš penkerius metus yra sulaukę laisvės atėmimo bausmių. Nusikalstamo susivienijimo vadovui V.T. buvo paskirta trylikos metų, jo bendrininkui B.V. - septynerių metų ir šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmės. Bausmių neišvengė ir grobstytojams padėdavę pareigūnai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.