Pasienyje sulaikyti du Vokietijoje pavogti automobiliai

Pasienyje su Rusija ir Lenkija VSAT pareigūnai sulaikė du, įtariama, Vokietijoje pavogtus automobilius. Visureigiu BMW X5 iš Kaliningrado srities važiavo Rusijos pilietė, o automobilį „Volkswagen Caddy“ priekaboje į Lietuvą gabeno Marijampolės savivaldybės gyventojas.

Pasienyje su Rusija ir Lenkija sulaikyti du, įtariama, Vokietijoje pavogti automobiliai.<br>VSAT nuotr.
Pasienyje su Rusija ir Lenkija sulaikyti du, įtariama, Vokietijoje pavogti automobiliai.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 10, 2014, 10:55 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 1:42 PM

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, penktadienį VSAT Pagėgių rinktinės Bardinų užkardos pasieniečiai Panemunės kontrolės punkte patikrino iš Kaliningrado srities įvažiuojančio automobilio BMW X5 rusiškais numeriais dokumentus. Visureigį vairavo 34-erių Rusijos pilietė.

Pasieniečiai nustatė, kad šis 2004 m. laidos automobilis, įtariama, yra vogtas ir Vokietijos pareigūnų ieškomas nuo 2001 m. birželio 28 d. VSAT Pagėgių rinktinėje dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo ar realizavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Rusė po apklausos paleista, BMW X5 saugomas Pagėgių rinktinėje.

Sekmadienį Kalvarijos užkardos pasieniečiai sulaikė, įtariama, Vokietijoje vogtą automobilį „Volkswagen Caddy“, kurį vežė Marijampolės savivaldybės gyventojas.

VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai vykdė nelegalios migracijos prevenciją bei kontrolę pasienio su Lenkija ruože, Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose. Kelyje Suvalkai – Marijampolė, norėdami patikrinti dokumentus, jie sustabdė ką tik iš Lenkijos įvažiavusį krovininį automobilį „Fiat Ducato“. Juo buvo gabenamas automobilis „Volkswagen Caddy“ be numerių. „Fiat Ducato“, vairuojamas Marijampolės savivaldybės 54 metų gyventojo, dar tempė priekabą, ant kurios buvo du automobiliai „Ford Mondeo“.

Patikrinimo metu pasieniečiai pastebėjo, kad „Volkswagen Caddy“ vairuotojo durelių ir užvedimo spynelės yra išlaužtos. Šios mašinos vairuotojas registracijos liudijimo neturėjo.

Kalvarijos užkardos pareigūnai neužtruko nustatyti, kad „Volkswagen Caddy“, įtariama, yra pavogtas Vokietijoje. Automobilis buvo ieškomas nuo šių metų vasario 24-osios.

VSAT Lazdijų rinktinėje dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo ar realizavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. „Volkswagen Caddy“ saugomas Kalvarijos užkardoje.

Marijampolės savivaldybės gyventojas po apklausos paleistas. Jam skirtos kardomosios priemonės – asmens dokumentų paėmimas ir rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Vairuotojui leista į Lietuvą įvežti prie „Fiat Ducato“ prikabintoje priekaboje gabentus automobilius „Ford Mondeo“, kurių dokumentai buvo tvarkingi.

Iš viso šiemet pasieniečiai sulaikė 19, įtariama, vogtų automobilių. Pernai tokių transporto priemonių VSAT pareigūnai sulaikė 99.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.