Prieš teismą stos savo kūdikį nužudžiusi Telšių r. gyventoja

Šiaulių apygardos prokuratūros prokurorai teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje Telšių rajono gyventoja kaltinama mažamečio bejėgiškos būklės savo šeimos nario (vaiko) nužudymu, pranešė Šiaulių apygardos prokuratūra.

Nužudžiusi kūdikį, moteris jį išmetė į kibirą su išmatomis.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Nužudžiusi kūdikį, moteris jį išmetė į kibirą su išmatomis.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 10, 2014, 9:46 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 1:49 PM

Kaip rašoma pranešime, didelį regiono visuomenės susidomėjimą sukėlęs įvykis buvo itin greitai ištirtas ikiteisminį tyrimą atlikusių Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, 2013 m. balandžio 24 d. įtariamoji A.S. lauko tualete Kelmės rajone pagimdė moteriškos lyties naujagimį ir jį uždusinusi įmetė į ten buvusį kibirą su išmatomis. Pareigūnai išsiaiškino, kad nėštumą ir gimdymą įtariamoji slėpė. Apie tai nieko nežinojo nei šeimos nariai, nei įtariamosios draugas.

Apie naujagimio nužudymą Telšių greitosios pagalbos medikams buvo pranešta tik po to, kai apie įvykį sužinojusi A.S. motina ją ir kūdikio kūną parsivežė į savo namus Telšių rajone. Į iškvietimą atvykę greitosios medicinos pagalbos darbuotojai rado namuose gimdyvę ir  naujagimio kūnelį, kurio mirties priežastis, kaip paaiškėjo kitą dieną gavus žodinę specialisto išvadą, buvo smurtinė.

Už labai sunkaus nusikaltimo padarymą – mažamečio bejėgiškos būklės savo šeimos nario nužudymą – baudžiamasis įstatymas numato laisvės atėmimą nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba griežčiausią galimą bausmę – laisvės atėmimą iki gyvos galvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.