Negyvo rasto 16-mečio artimieji: „Kas bandė paslėpti jo lavoną?“

Ar jaunas vaikinas kelią į nebūtį pasirinko pats, ar buvo nužudytas? Toks klausimas iki šiol kelia nerimą jaunuolio, kurio kūnas buvo rastas prieš keturis mėnesius miške, artimuosius. Mirusio šešiolikamečio tėvus ir artimuosius glumina kai kurios keistos aplinkybės, kurių paaiškinti nesugeba net pareigūnai.

Kūnas buvo rastas šiame miškelyje.<br>Montažas.
Kūnas buvo rastas šiame miškelyje.<br>Montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

Mar 11, 2014, 10:20 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 12:39 PM

Praėjusių metų spalį ant virvės kabantį Dainiaus T. kūną miškelyje Pilaitės rajone aptiko ten dviračiais važiavę žmonės. Supratę, kad jaunuolis negyvas, jie iškvietė policijos pareigūnus. Baisų radinį aptikę vilniečiai nusprendė pasitikti atvažiuojančius policininkus.

Laukdami atvykstančių pareigūnų sužvarbę dviratininkai nutarė sušilti ir dviračiais numinti atgal iki tos vietos, kur ir rado kybantį kūną.

Kas tąsė kūną?

Tačiau čia jų laukė netikėtas vaizdas. Virvė buvo nupjauta, o vaikino kūnas – nutemptas apie penkis metrus į šoną. Ant lavono buvo užmestas degalų bakas.

Sunerimę dviratininkai pasuko atgal į vietą, kur turėjo laukti atvykstančių pareigūnų. Liudininkai kūno radimo metu netoliese vaikštančių žmonių nepastebėjo. Tačiau miškelyje jie pamatė besisukiojantį mėlynos spalvos prabangų „Pontiac“ markės automobilį.

Kaip tik tuo metu paskambino policijos pareigūnai ir paprašė juos pasitikti. Nuo kūno radimo iki policijos skambučio buvo praėjęs geras pusvalandis. Dviratininkai pasiteiravo, ar policijos pareigūnai nesiblaško po Pilaitės miškus su mėlynu automobiliu, tačiau jie patikino atvažiavę tarnybine mašina.

„Mums kilo labai daug klausimų. Tvirtinama, kad jaunuolis nusižudė pats, tačiau mums atrodo kitaip. Iki šiol nėra atsakyta, kas nupjovė virvę, kas tempė Dainiaus kūną tolyn į mišką ir bandė jį paslėpti, užmetus degalų baką“, – atsakymų nerado nusižudžiusio vaikino giminaitė Agnė (tikrasis vardas ir pavardė redakcijai žinomi. – Red.).

Agnė ir mirusio vaikino tėvai yra įsitikinę, kad Dainius negalėjo pasikarti. Jaunuolio gimines stipriai sukrėtė, kad negyvo jaunuolio kūnas buvo tampomas miške. 

„Kas bandė paslėpti jo lavoną? Ant drabužių – aiškios tempimo žymės, purvas. Tačiau batai – švarūs. Kaip tai gali būti, jeigu jis turėjo iki tos vietos eiti mišku?“ – stebėjosi Agnė. Ji ir Dainiaus tėvai galvoja, kad vaikinas buvo pakartas. 

Artimuosius nustebino ir Dainiaus draugų apsilankymas jo tėvų namuose. Tėvai apie tai, kad jų sūnus negyvas, sužinojo apie 21 valandą.

„Po kelių valandų atėję Dainiaus draugai pasakė, kad tą pačią dieną jie jam paskolino virvę. Iš kur jie galėjo žinoti, kad jų draugas negyvas? Apie tai dar nebuvo pranešta“, – klausė Agnė.

Pabėgo po apklausos

Dainiaus mirtis iš karto užminė ne vieną mįslę. Tą dieną, kai įvyko tragedija, berniukas kartu su savo motina lankėsi policijos komisariate.

Tyrėjai nepilnametį apklausė dėl įvykdytos vagystės. Spėliota, kad vaikinui esą verčiama visa kaltė dėl padaryto nusikaltimo ir dėl to jaunuolis galėjo stipriai susijaudinti. Po apklausos važiuojant namo, paauglys pabėgo nuo savo motinos ir nuėjo susitikti su draugais.

Teigiama, kad dar apie 16 val. 30 min. bičiuliai sėdėjo vieno iš draugų automobilyje. O jau po 45 minučių Dainius buvo rastas negyvas.

Prieš tai Dainiui jo draugai davė virvę. Teigiama, kad jis nebuvo susijaudinęs, buvo ramus ir tikino, jog virvė reikalinga sugedusiam automobiliui tempti.

Įdomu tai, kad Dainiaus artimieji netvirtai patvirtino, kad automobilis, kuriame prieš įvykstant tragedijai sėdėjo vaikinas ir jo draugai, buvo mėlynos spalvos. Ši aplinkybė gali būti svarbi, nes liudininkai radę lavoną netoliese matė važinėjantį būtent mėlynos spalvos automobilį.

Tyrimas dar nebaigtas

Ikiteisminį tyrimą organizuojantis ir prižiūrintis prokuroras Gintaras Čekuolis portalui lrytas.lt sakė, kad tiriama pagrindinė mirties versija – savižudybė. Tyrimas nėra perkvalifikuotas į nužudymą. 

„Kokia buvo pagrindinė versija, tokia ir liko. Tyrimas pradėtas dėl mirties priežasties nustatymo. Pagrindo pakeisti šios versijos nėra. Suprantama, kad artimiesiems sunku suvokti savižudybės versiją, tačiau kol kas duomenų, kad tai galėjo buvo nužudymas, – nėra. Tyrėjams duotos užduotys, išvadų dar nėra“, – sakė prokuroras G.Čekuolis.

Tačiau jis patvirtino, kad Dainiaus kūnas buvo rastas uždengtas degalų baku. Tačiau kas tai padarė, tyrėjai nežino.

„Kas nukabino kūną nuo medžio – nenustatyta. Bet duomenų, kad prieš jį buvo naudota fizinė jėga – nėra“, – aiškino prokuroras, tačiau sutiko, kad kūno radimo aplinkybės yra mįslingos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.