Avarijoje draugus pražudęs vaikinas bus teisiamas dėl narkotikų

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl narkotinių ir naujų psichoaktyvių medžiagų platinimo.

Pas įtariamąjį rasta nemažai pinigų.<br>Klaipėdos apskrities VPK nuotr.
Pas įtariamąjį rasta nemažai pinigų.<br>Klaipėdos apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 13, 2014, 9:38 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 11:39 AM

Kaip rašoma Klaipėdos apskrities VPK pranešime, tas pats įtariamasis - Vilius Cemnolonskis - pripažintas kaltu (nuosprendis kol kas neįsiteisėjo) ir dėl dvi jaunas gyvybes nusinešusios eismo nelaimės, įvykusios 2013 m. pavasarį.

1991 metais gimęs anksčiau neteistas klaipėdietis ir jo draugas sulaikyti 2013 m. rugpjūčio mėn. Atlikę kratą, ONTB pareigūnai pas įtariamuosius aptiko ne tik apie 130 g „tradicinių“ narkotikų – kanapių ir jų dalių bei kanapių dervos, bet ir iki tol uostamiesčio kvaišalų neteisėtoje apyvartoje retos psichotropinės medžiagos – 4-MEC bei anksčiau visai neaptiktos psichoaktyvios medžiagos – 3-MMC ir alfa-metiletriptamino.

Šios sintetinės medžiagos dėl jų fizinės formos narkotikus vartojančių ir juos parduodančių asmenų vadinamos kristalu.

Narkotikų platinimu įtariamas vaikinas suimtas, jo bendrininkui pareikštas įtarimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Prokuroro nutarimu apribotos suimtojo nuosavybės teisės į daugiau nei 3 tūkst. litų. Įtariama, kad lėšos gautos iš nusikalstamos veiklos.

Už eismo įvykį, sukėlusį dviejų asmenų mirtį, nuteistajam paskirta 3 metų laisvės atėmimo bausmė.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti numato laisvės atėmimą nuo 2 iki 8 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.