Klaipėdietį apstulbino jo automobilio paslaptis

Klaipėdietis Vidas Panka priblokštas. Jis sužinojo, kad prieš 7 metus pirktas jo automobilis vogtas. Tai paaiškėjo tik tuomet, kai vairuotojas nusprendė jį parduoti, rašo „Lietuvos rytas“.

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

2014-03-13 06:55, atnaujinta 2018-02-15 11:47

„Jei būtume šiuo automobiliu toliau važinėję ar surūdijusį išvežę į sąvartyną, taip nieko ir nebūtų paaiškėję. Dabar šios mašinos rinkos vertė – tik 4–5 tūkstančiai litų.

Tačiau kažin ar ją beatgausime. Klaipėdos policijoje pradėtas ikiteisminis tyrimas, tenka gaišti laiką dėl kažkieno aplaidumo“, – sakė klaipėdietis V.Panka.

Sportinio tipo automobilį „Audi“ V.Panka nusipirko 2007-ųjų pradžioje Vilniuje. Jis buvo atgabentas iš Vokietijos, keletą mėnesių stovėjo automobilių pardavimo aikštelėje.

Tų pačių metų vasario pabaigoje klaipėdietis su šeima susiruošė paslidinėti Austrijoje – į kelionę vyko ką tik įsigytu automobiliu.

Vokietijoje lietuvius sustabdė policijos pareigūnai, paprašė mašinos ir vairuotojo dokumentų ir nuėjo į postą jų patikrinti. Netrukus viską atidavė ir palinkėjo gero kelio.

Vėliau V.Panka nekart šiuo automobiliu keliavo po Europą.

„Pastaruoju metu šiuo prieš 17 metų pagamintu automobiliu važinėjo mano duktė.

Pasitarėme, kad jį jau reikėtų parduoti ir pirkti kitą. Nusprendėme prieš tai atlikti mašinos kompiuterinę diagnostiką „Audi“ centre. Jo duomenų bazėje mūsų automobilio nebuvo.

Tuomet duktė nuvyko į „Regitrą“. Ten paaiškėjo, kad šis automobilis kaip pavogtas ieškomas Vokietijoje.

Niekaip nesuprantu, kaip taip galėjo atsitikti: juk ne vieną kartą važiavome atlikti techninės apžiūros, mašina buvo apdrausta ir niekada niekam neužkliuvo“, – stebėjosi V.Panka.

Vokietijoje ieškomas „Audi“ dabar nugabentas į automobilių saugojimo aikštelę, atliekamas ikiteisminis tyrimas.

Klaipėdietis džiaugiasi bent jau dėl to, kad viskas paaiškėjo Lietuvoje, o ne keliaujant po Europą – kas žino, gal būtų atsidūręs areštinėje.

„Patarčiau kiekvienam automobilį turgavietėje įsigijusiam žmogui iškart nuvykti į „Regitrą“ ir išsiaiškinti, ar viskas dėl jo gerai“, – sakė klaipėdietis.

Pasak Klaipėdos „Regitros“ vadovo Sauliaus Budino, tokių atvejų pasitaiko nedažnai. Jis irgi patarė prieš įsigyjant automobilį kartu su pardavėju atvykti į „Regitrą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.