Pasieniečiai į Lietuvą neįleido trijų gruzinų

Trečiadienį pasieniečiai į Lietuvą neįsileido trijų Gruzijos piliečių, traukiniu atvykusių iš Minsko į Vilnių. Užsieniečiai neturėjo Šengeno vizų. Iš viso šiemet VSAT pareigūnai Šengeno erdvės duris parodė beveik 600 užsieniečių.

Gruzinų pasai.<br>VSAT nuotr.
Gruzinų pasai.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 13, 2014, 12:17 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 11:26 AM

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, VSAT Vilniaus rinktinės pasieniečiai trečiadienį tikrino į Lietuvos sostinę traukiniu Minskas – Vilnius atvykusių 136 keleivių dokumentus. Tarp jų buvo ir 32-ejų, 48-erių bei 58-erių Gruzijos piliečiai. VSAT pareigūnai nustatė, kad jie neturi Šengeno vizų, suteikiančių teisę atvykti į bendrijos erdvę.

Pasieniečiai užsieniečių neįleido į Lietuvą. Sutvarkius visus formalumus po maždaug dviejų valdų gruzinai traukiniu Vilnius - Minskas buvo išsiųsti atgal į Baltarusiją.

Iš viso šiemet pasieniečiai neleido į Lietuvą įvažiuoti 596 užsieniečiams. Daugiausiai tarp jų buvo Rusijos (278) ir Baltarusijos (248) piliečių. Taip pat kelionė į Šengeno erdvę Lietuvos pasienyje pasibaigė 21 Gruzijos, 17 Armėnijos, 10 Ukrainos ir dar dešimties valstybių piliečiams.

Dažniausia tokių neįleidimų priežastis – užsieniečiai neturėjo vizos ir nebuvo pagrindo ją išduoti. Dėl to šiemet į Lietuvą nebuvo įleisti 234 užsieniečiai.

Kitos dažniausiai pasitaikančios priežastys yra tokios: patikslinančių duomenų nepateikimas (149 atvejai), vykimas su netvarkingais transporto priemonės dokumentais ar jų neturėjimas (96 atvejai), lėšų pragyventi neturėjimas (51 atvejis).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.