Dvidešimtmečio „derlius“ - penkios vagystės ir du plėšimai

Iš užsienio į gimtuosius Šiaulius sugrįžęs 20 metų E.S. per kelias savaites spėjo įvykdyti net septynis nusikaltimus.

Dvidešimtmetis iš pradžių įsibrovė į motinos butą, o po to apvogė ir klubą "Tarp savų", kurį pats yra lankęs.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Dvidešimtmetis iš pradžių įsibrovė į motinos butą, o po to apvogė ir klubą "Tarp savų", kurį pats yra lankęs.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

2014-03-14 13:27, atnaujinta 2018-02-15 10:32

Sunkiai valdomas vaikinas paauglystėje buvo apgyvendintas Gruzdžių vaikų socializacijos centre, bet išvadų nepadarė. Sulaukęs pilnametystės vaikinas išvažiavo į Didžiąją Britaniją, po to gyveno Nyderlanduose, o galiausiai sugrįžo į gimtinę.

Vasario pradžioje vaikinas nusprendė apvogti savo motiną, kuri savo namuose priglaudė sugrįžėlį. Vasario 6-ąją iš jos namų dingo du planšetiniai kompiuteriai ir mobiliojo ryšio telefonas už 1600 litų.

Po savaitės bute vėl apsilankė ilgapirštis – per balkoną įlipęs vagis išsinešė fotoaparatą, kompiuterį, filmavimo kamerą, mobiliojo ryšio telefoną. Nukentėjusioji, kuri ir vėl pirmiausia įtarė savo sūnų, paskaičiavo, kad nuostoliai siekia beveik 2500 litų. Nusikaltimą išnarplioję pareigūnai išsiaiškino, kad dvidešimtmetis savo grobį nešdavo į lombardą, kitus daiktus tiesiog mainydavo su draugais.

Motiną apvogęs vaikinas spruko iš namų, gyvendavo pas draugus, nakvojo laiptinėse. Kad galėtų pragyventi, dvidešimtmetis plėšė ir vogė.

Įtariama, kad jis vasario 20-osios vakarą prie „Romuvos“ gimnazijos iš penkiolikamečio atėmė mobiliojo ryšio telefoną „Samsung Galaxy S2 plius“. Lygiai taip pat jis su dar trimis vaikais – vienu berniuku ir dviem mergaitėmis.

Įkliuvęs vaikinas teisinosi, kad motiną apvogė, nes taip keršijo už sugadintą vaikystę – metus, praleistus Gruzdžių vaikų socializacijos centre. Bet jam sunkiai sekėsi paaiškinti, kodėl gatvėse puldinėjo vaikus ir atiminėjo mobiliojo ryšio telefonus. Dar sunkiau jam sekėsi paaiškinti, kodėl apvogė Šiaulių centre, Aušros alėjoje, įsikūrusį vaikų ir jaunimo klubą „Tarp savų“. Beje, šį klubą jis pats lankė vaikystėje.

Vasario 24-ąją policija gavo pranešimą, kad į patalpas patekęs vagišius pagrobė dvi akustines gitaras, du kompiuterius ir skystųjų kristalų vaizduoklį LG. Paskaičiuota, kad klubui padaryta žala siekia 4000 litų.

Išsiaiškinta, kad šiaulietis parduotuvėje įsigytu pjūkleliu nupjovė laukujų durų spynas. Daugiau vargo nebebuvo, nes įsibrovėlis nesunkiai surado raktus, kurie visada buvo laikomi toje pačioje vietoje.

Ši aplinkybė kriminalistams išsyk tapo nuoroda, kad klubą „Tarp savų“ apvogė savas.

Tris savaites gimtinėje siautėjusį šiaulietį teismas leido suimti dviem mėnesiams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.