Mokesčių inspekcijoje pasidarbavo žiopla vagilė

Pirmadienį Panevėžio apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos darbuotoją apvogusi 48 metų panevėžietė gali pretenduoti į bukiausio nusikaltėlio titulą. Atėjusi pildyti savo pajamų deklaracijos, ji susigundė vienos inspekcijos darbuotojos mobiliuoju telefonu. Vagilė su grobiu spruko nepagalvojusi, kad nustatyti jos tapatybę pareigūnams padės pačios prieš vagystę padiktuoti asmens duomenys.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Mar 18, 2014, 4:10 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 7:57 AM

Durpyno gatvėje įsikūrusio Panevėžio apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos pastato pirmame aukšte, specialiame kabinete gyventojų patogumui yra įrengta laisvoji interneto prieiga – stovi keli kompiuteriai ir žmonės savarankiškai ar padedami darbuotojų gali užpildyti savo deklaracijas, pasikonsultuoti.

Pirmadienį, apie 11 val., į šį kabinetą užsuko vidutinio amžiaus moteris. Ji tuo metu dirbusiai specialistei paaiškino norinti užsipildyti deklaraciją, pateikė savo asmens dokumentą. Po darbuotojos konsultacijos panevėžietė nusprendė deklaracijos nebepildyti, tačiau neskubėjo išeiti iš kabineto.

Kadangi tuo metu inspekcijos darbuotojos pagalbos paprašė kitas kabinete buvęs mokesčių mokėtojas, ši trumpam nuėjo prie jo. Netrukus atsigręžusi, mokesčių specialistė pastebėjo, kad interesantė jau išėjo, o ant jos darbo stalo nebėra asmeninio mobiliojo ryšio telefono „Nokia“. Vėliau patirtą nuostolį inspekcijos darbuotoja įvertino 200 litų.

Iškviestiems policijos pareigūnams daug vargti nustatant įtariamosios telefono vagilės tapatybę nereikėjo. Pagal jos paliktus asmens duomenis policininkai greitai išsiaiškino, kur 48 metų J.J. gyvena. Nuvykę į įtariamosios namus, pareigūnai ją rado jau „aplaisčiusią“ grobį. Moteriai buvo nustatytas beveik sunkus girtumo laipsnis (2,38 promilės).

Vagystę tiriantiems pareigūnams įtariamąją apklausti pavyko tik kitą dieną, kai ji pagaliau išsiblaivė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.