Išpuolio auka prašo pinigų plastinėms operacijoms

Įsiutęs, kad bendradarbis neišdavė, kas pavogė televizorių ir treniruoklį, 50-metis vyras čiupo peilį ir supjaustė juo tyleniui veidą, kaklą ir rankas. Nukentėjusysis prašo teismo priteisti 75 tūkst. litų – tiek pinigų reikia plastinėms operacijoms.

Jeigu iš J.Dulkio (nuotr.) bus priteistas civilinis ieškinys, Š.Stankus žada kreiptis į plastikos specialistus.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Jeigu iš J.Dulkio (nuotr.) bus priteistas civilinis ieškinys, Š.Stankus žada kreiptis į plastikos specialistus.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Mar 19, 2014, 7:56 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 7:38 AM

Incidentas, kurį dabar narplioja teismas, įvyko Palangoje, Liepų gatvėje, naktį iš 2013 metų liepos 18-osios į 19-ąją, rašo „Lietuvos rytas".

Vienos statybų bendrovės sargui Juozui Dulkiui nedavė ramybės neseniai įvykdyta vagystė – kažkas iš pirties patalpų išnešė televizorių ir treniruoklį.

Vyras išgirdo, kad vagį galėtų nurodyti vienas darbininkų – 24 metų Šarūnas Stankus.

Tiesą bandė išgauti peiliu

Tą vakarą J.Dulkys jam paskambino ir pakvietė ateiti į sargui skirtą mikroautobusą pasišnekučiuoti – esą čia bus ir alaus, ir žuvies.

„Man ir tada budėjusiam apsaugininkui už pavogtus daiktus valdžia išskaičiavo po 700 litų. Norėjosi išsiaiškinti, kas tas vagis. Išgėrėme butelį degtinės, pasišnekėjome.

Paklausiau Šarūno, gal jis žino vagį? Jis atsakė: „Ne, draugų neišduosiu.” Kai jis ėjo namo, palydėjau iki vartų.

Jis dar pasakė, kad man gyvenimo nebus, kad susidoros su manimi ir mano šeima. Susinervinau, išsitraukiau iš kišenės peilį. Dėl streso detalių neatsimenu”, – Klaipėdos apygardos teisme pasakojo J.Dulkys.

Pats atėjo į policiją

Jis prisimena, kad Š.Stankus po išpuolio pašoko nuo žemės ir nubėgo.

Grįžęs į mikroautobusą vyras dar palaukė iki septintos valandos ryto, kai baigiasi pamaina, grįžo į namus ir tuomet prisistatė į policijos komisariatą.

„Pripažįstu savo kaltę, blogai pasielgiau, atsiprašau ir labai gailiuosi”, – teisme kalbėjo iki šiol neteistas J.Dulkys.

Kaltinamajame akte teigiama, kad apgirtęs J.Dulkys puolė Š.Stankų, pargriovė jį ant žemės, tyčia peiliu daugiau kaip dešimt kartų dūrė į veidą, kaklą, besiginančiam vaikinui sužalojo plaštaką.

Atsiprašymo nesulaukė

Š.Stankaus skruoste liko 9,5 centimetro randas, dar keletas mažesnių sužalojimų matyti ant veido ir kaklo.

Nukentėjęs Š.Stankus į teismo posėdį buvo pristatytas surakintomis rankomis. Tai jam ne naujiena: vyras jau buvo teistas už svetimo turto išeikvojimą, vagystę ir chuliganizmą.

„Palangoje aš apie tam tikrus dalykus galiu sužinoti, pro mane daug informacijos praskrieja. Vienas mano draugas minėjo, kad nusipirko televizorių, pagal pasakojimą – panašų į pavogtąjį.

Bet pasakiau: „Patys aiškinkitės – jūs dirbote, jūsų atsakomybė.” Su J.Dulkiu gyvenome kaimynystėje, po įvykio galėjo užsukti, bet neatėjo ir neatsiprašė”, – sakė Š.Stankus.

Žvilgsniai krypsta į veidą

Teisme jis buvo gerai nusiteikęs, nuolat šypsojosi. Vyras teigė, kad jam jau nusibodo atsakinėti į klausimus, kas atsitiko, – to klausia visi, išvydę subjaurotą jo veidą.

„Man reikia plastinių operacijų. Kalbėjausi su plastikos chirurgu. Pašalinti vieną randą nuo akies iki ausies reikėtų maždaug 32 tūkst. litų.

Žinau, kad visos prašomos sumos neprisiteisiu, bent galėsiu panaikinti tuos randus, kurie labiausiai pastebimi”, – kalbėjo Š.Stankus.

Pasak J.Dulkio, 75 tūkst. litų neturtinės žalos jis nesugebėtų atlyginti, gal tik 10 tūkst. litų. Butą Palangoje besinuomojantis vyriškis gauna minimalų atlyginimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.