Pakruojiečio narkomano kasdienybė - vagystės

Pakruojietis 26 metų G.M., panašu, pretenduoja į aktyviausiai už grotų besiprašančio nusikaltėlio titulą.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Mar 20, 2014, 1:34 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 6:30 AM

Dar nesibaigė pirmi trys šių metų mėnesiai, o šis veikėjas jau 11 kartų buvo sulaikytas dėl vagysčių.

Pareigūnai netgi ėmė juokauti, jog šis pakruojietis nevagia tik uždarytas į areštinę.

Vagišius triūsia ne gimtinėje – važinėja į Šiaulius. Pirmąkart jis įkliuvo sausio 5-ąją, kai prekybos centre „Saulės miestas“ pavogė 100 litų kainuojantį džemperį. Kadangi žala nesiekė vieno minimalaus gyvenimo lygio dydžio (130 litų. - Red.), dėl šios vagystės buvo pradėta administracinė byla.

Kol ji pasiekė teismą ir buvo išnagrinėta, pakruojietis sausį spėjo apsivogti dar keturis kartus. Dėl dviejų vagysčių vėl buvo pradėtos administracinės bylos, dėl kitų - jau ikiteisminiai tyrimai, nes turtinė žala buvo didesnė.

Po vienos vagystės specialistai nustatė, kad vaikinas yra vartojęs psichotropinių medžiagų. Tad jis buvo dar patrauktas ir administracinėn atsakomybėn už kvaišalų vartojimą. Vasario 3 d. jis buvo vėl sulaikytas vienoje prekybos centro „Saulės miestas“ parduotuvėje. Striukę pavogti bandęs veikėjas buvo apsvaigęs nuo opiatų. Tą patį mėnesį jis dėl vagysčių buvo sulaikytas keturis kartus.

Šiaulių prekybininkams tapo ramiau nuo vasario 11-osios, nes pakruojietis iki kovo 13 d,.buvo uždarytas į areštinę. Joje vagis teismo sprendimu atliko bausmę už ankstesnius nusikaltimus.

Ramybė truko vos kelias dienas. Jau kovo 17-ąją prekybos centre „Tilžė“ buvo pavogti du patalynės komplektai už 268 litus.

Vagystę per vaizdo kameras pastebėjęs apsaugos darbuotojas nusivijo nepažįstamąjį, bet šis paspruko, o pavogtus daiktus numetė.

Bėglio asmenybę policijos pareigūnams nustatyti ir jį sulaikyti nebuvo sunku, nes jau kitą dieną jis įkliuvo parduotuvės „Maxima“ apsaugininkams.

Sumokėjęs už gaivinamąjį gėrimą ir obuolius, pakruojietis kėsinosi penkis peilius, kainuojančius 230 litų.

Tad vyriškis nusikaltimų sąrašą papildė dar dviem vagystėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.