Miške po egle – 440 litrų „mėnulio šviesos“

Ketvirtadienį Molėtų policijos pareigūnai miške aptiko tikrą naminukės fabriką. Pelkėtame miške krūminės degtinės gamybą prižiūrėjęs jaunuolis buvo sučiuptas su 440 litrų pagamintų „velnio lašų“.

Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

2014-03-21 12:08, atnaujinta 2018-02-15 05:49

Nelegali samanės gamyklėlė buvo įrengta nuošaliame pelkėtame Švenčionių rajone Pabradės seniūnijoje esančiame Varnėnų kaimo miške. Ją prižiūrėjo 22 – jų vietos gyventojas Tomas J.

Verslo užmojai išties buvo nemenki. Gamybos vietoje buvo rasta ne tik pusė tonos naminės degtinės, bet ir 3000 litrų raugo. Buvo matyti, kad verslas klesti: naminės gamintojas buvo apsirūpinęs ir tara. Miško aikštelėje buvo prikrauta plastikinių išgerto alaus ir mineralinio vandens butelių. Didesnių kiekių pirkėjams buvo paruošta jau pilnų 5 litrų talpos butelių.

Pirminiais duomenimis, litras vadinamos „mėnulio šviesos“,("moonshine"taip kai kuriose užsienio šalyse vadinamas nelegaliai namų sąlygomis gaminamas stiprus alkoholis), pagamintos Varnėnų miške, būdavo parduodamas už 10 litų.

Samanės gamintojas gamybos atliekas be skrupulų pildavo čia pat miške. Todėl aplink miško alkoholio gamyklėlę esanti teritorija buvo išties užteršta.

Pareigūnai sulaikė verdančius naminės aparatą prižiūrėjusį Tomą J. Vaikinas anksčiau nebuvo pakliuvęs į policijos akiratį. Jis sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Tiriama, kas dar galėjo būti prisidėję prie nelegalaus verslo. Kaltininkams gresia bauda arba laisvės atėmimas iki 5 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.