Pedagogu tapęs buvęs policininkas nuskriaudė neklusnų mokinį

Po tarnybos transporto policijoje pedagogo kelią pasirinkusiam Radviliškio rajono gyventojui Ričardui R. į policijos komisariatą gali tekti sugrįžti jau kaip įtariamajam.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

2014-03-21 10:08, atnaujinta 2018-02-15 05:57

Radviliškio rajono Šiaulėnų Marcelino Šikšnio vidurinėje mokykloje darbų mokytoju dirbantį Ričardą R. vienas šeštokas apkaltino smurtu.

Į policiją su tėvais kreipęsis dvylikametis pareiškė, kad mokytojas jį nuskriaudė trečiadienį per darbų pamoką.

Medikų pagalbos atsisakė

Nepilnametis tvirtino, kad mokytojas jam delnu vieną kartą sudavė į kaklą, po to spaudė ranka sprandą, ir galiausiai – delnu sudavė į žandą.

Per pirminę apžiūrą smurto žymių nukentėjusiojo kūne nepastebėta. Medikų pagalbos moksleivis atsisakė.

Šiaulėnų Marcelino Šikšnio vidurinės mokyklos direktorius Vytautas Jarašiūnas portalui lrytas.lt patvirtino, kad policijos suvestinėse minimas incidentas mokykloje tikrai buvo.

Tiesa, direktorius abejojo, ar mokinys iš tiesų buvo sumuštas.

Nereagavo į pedagogo pastabas

„Mokytojas sakė, kad jam nepaklususį ir atsikalbinėti ėmusį mokinį paėmė už apykaklės ir išvedęs iš klasės liepė jam eiti pasiaiškinti pas socialinę pedagogę.

Berniukas tvirtino, kad mokytojas jį sugriebė ne tik už apykaklės, bet ir sprando. Apie jokius smūgius mokiniui nebuvo nė kalbos. To nepatvirtino ir incidentą matę mokiniai“, - sakė V.Jarašiūnas.

Pasak mokyklos direktoriaus, incidentas tarp mokytojo ir jau minėto šeštoko per pamoką kilo dėl to, kad šis mokinys kėlė triukšmą ir nereagavo į pedagogo pastabas.

Su draugais per pamoką plepėjęs moksleivis perspėtas liautis tai daryti ėmė atsikalbinėti prieš mokytoją, o galiausiai tėškė į žemę vadovėlį.

Mokytojui pareiškė papeikimą

Apie pedagogą iš kantrybės išvedusį mokinį mokyklos direktorius atsiliepė, kaip apie mėgėją atsikalbinėti ir prieš kitus mokytojus, nors didelių pažeidimų šis mokinys nėra padaręs.

„Prie mokinio rankas prikišusio pedagogo aš jokiu būdu neteisinu – jam už tokį poelgį bus pareikštas papeikimas.

Ričardas R. pas mus dirba dar neseniai, bet jau spėjo užsirekomenduoti kai geras specialistas. Pedagoginį išsilavinimą turintis Ričardas R. anksčiau yra dirbęs policijoje“, - portalui lrytas.lt paaiškino Šiaulėnų Marcelino Šikšnio vidurinės mokyklos direktorius.

Apie trečiadienį ryte per pamoką įvykusį incidentą moksleivis policijai pranešė tik kitos dienos popietę.

Pranešimą apie smurtą gavę policijos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl fizinio skausmo sukėlimo mažamečiui. Už tokį nusikaltimą baudžiama laisvės atėmimu iki dvejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.