Kaune tęsiasi vilkikus grobusios gaujos teismas

Daugiau kaip 10 narių vienijusi kauniečių nusikalstama grupuotė buvo tapusi vilkikų vežėjų siaubu. Prieš dvejus metus po sėkmingos kriminalinės policijos operacijos gaują pavyko pričiupti.

Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Mar 25, 2014, 11:13 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 3:36 AM

Kauno apygardos teisme antradienį buvo skaitomas kaltinamasis aktas, tai truko apie kelias valandas. Prokuroras Zdzislavas Tuliševskis teismui pateikė gausybę gaujos nusikalstamos veiklos epizodų.

Šis nusikalstamas susivienijimas ilgą laiką grobė balninius vilkikus bei puspriekabes su vertingais kroviniais Vokietijoje, Belgijoje, Prancūzijoje.

Pagrobtas transporto priemones su puspriekabėmis atgabendavo į Lietuvą, vertingus krovinius realizuodavo Lietuvoje, o vilkikus su puspriekabėmis suklastoję tapatybės numerius išgabendavo į Rusiją arba Baltarusiją. Manoma, kad gauja pagrobė apie 20 vilkikų.

Nusikalstamo susivienijimo nariai bei lyderiai buvo sulaikyti prie išnuomoto pastato, kur buvo laikomi atvairuoti pagrobti vilkikai su puspriekabėmis.

Sulaikymo operacijos metu minėti asmenys priešinosi, todėl pareigūnams teko panaudoti elektros šoką.

Įvykio vietoje surastas pagrobtas vilkikas su puspriekabe, prikrauta kepsninių, bei puspriekabė, prikrauta impregnuotos medienos.

Atlikus kratas nusikalstamo susivienijimo narių gyvenamosiose vietose, nuomojamose konspiracinėse patalpose rasta puspriekabė, prikrauta naujų BMW variklių.

Rasta ir paimta daug įvairiausių ginklų: automatai „Kalašnikov“ su dėtuvėmis ir šoviniais, automatas „Uzi“ su dėtuvėmis ir šoviniais, kovinis pistoletas su duslintuvu, kovinės granatos su sprogdikliais.

Taip pat aptikta kanapių auginimo laboratorija, suklastoti automobilių registracijos numeriai, dokumentai, šarvuotas mikroautobusas.

Buvo atliktas ikiteisminis tyrimas dėl dalyvavimo šaunamaisiais ginklais, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis ginkluoto nusikalstamo susivienijimo veikloje, didelės vertės svetimo turto pagrobimo, nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo arba realizavimo, transporto priemonių identifikavimo numerių suklastojimo, sunaikinimo ar pakeitimo, neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis, neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu.

Ikiteisminio tyrimo metu sulaikyta ir suimta 11 asmenų, iš viso kaltinimai pateikti 22 asmenims. Trečiadienį kaltinamųjų suole sėdėjo 5 gaujos nariai, daliai kaltinamųjų pritaikytos švelnesnės kardomosios priemonės, jie nesuimti. Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Generalinės prokuratūros Organizuoto nusikalstamumo ir korupcijos tyrimo departamento prokurorai.

Tarp kaltinamųjų – ir kaunietis bušido meistras Daumantas Barinovas – oficialiai Lietuvoje neteistas, tačiau jau turi sukaupęs nemenkos kriminalinės patirties.

Jis yra ir kitos rezonansinės bylos dėmesio centre: D.Barinovas kaltinamas su kitais gaujos nariais 2011 m. Kauno Šilainių mikrorajone mirtinai sumušęs žmogų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.