Kontrabandininkas liko sumuštas ir be žadėtų pinigų

Sunkvežimio vairuotojas iš Baltarusijos, dviem kalvarijiečiams nelegaliai pardavęs degalų, ne tik negavo sutarto atlygio, bet ir buvo sumuštas bei išspirtas iš važiuojančio automobilio, rašo „Lietuvos rytas“.

Ne paslaptis, jog Lietuvos ir Lenkijos pasienyje sunkvežimių vairuotojai nelegaliai parduoda degalus.<br>M.Patašiaus nuotr.
Ne paslaptis, jog Lietuvos ir Lenkijos pasienyje sunkvežimių vairuotojai nelegaliai parduoda degalus.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Loreta Juodzevičienė

Mar 25, 2014, 7:03 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 3:48 AM

Kalvarijoje gyvenantis 25 V. ir jo 23 metų bičiulis M. įtariami užvakar apiplėšę 44 metų baltarusį tolimųjų reisų vairuotoją.

Ne paslaptis, jog Lietuvos ir Lenkijos pasienyje sunkvežimių vairuotojai nelegaliai parduoda degalus. Į nešvarų sandėrį buvo įtrauktas ir vilkiko MAN vairuotojas.

Tądien du kalvarijiečiai važinėjo pasienyje, ieškojo stovinčių sunkvežimių ir klausinėjo jų vairuotojų, ar jie parduotų dyzelino.

Automobilių stovėjimo aikštelėje ties Salaperaugio kaimu degalų pirkėjai užkalbino baltarusį ir susitarė, kad iš jo nupirktų 200 litrų dyzelino. Užsieniečiui tiko kaina: už vieną litrą degalų – vienas euras.

Baltarusis tikėjosi užsidirbti beveik 700 litų.

Jaunuoliai į savo lengvojo automobilio baką ir talpyklą prisipylė iš sunkvežimio degalų ir bandė skubiai nuvažiuoti nesusimokėję.

Nemenko sudėjimo baltarusis suspėjo įšokti į benuvažiuojančios mašinos keleivio vietą ir stengėsi ištraukti raktelius.

Prie automobilio vairo sėdintis V. puolė baltarusį kumščiais ir apspardė, pagrasino ginklu, kol galop išstūmė iš važiuojančios mašinos.

Vėliau kalvarijiečiai metė savo automobilį ir pabėgo. Nesunkiai sužalotas sunkvežimio vairuotojas apie plėšikus pranešė policijai.

Į areštinę buvo uždarytas V., o jo bendrininkas po apklausos paleistas. Baltarusiui rimtesnės medikų pagalbos neprireikė.

Pareigūnai mano, jog ne visi panašiu būdu nukentėję tolimųjų reisų vairuotojai kreipiasi į policiją, nes puikiai supranta, kad parduodami iš bakų degalus patys nusižengia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.