M.Žalimą žudiku išvadinusi L.Kedienė stos prieš teismą

Vasario mėnesį į Kauno apylinkės teismą šeimos garbintojo Renaldo Ščiglinsko teisme su Mindaugu Žalimu atvykusi palaikyti Laimutė Kedienė dabar pati teisme susitiks su svarbiu žmogžudysčių bylos liudytoju.

Kartą jau nuteista L.Kedienė prieš teismą stos dėl to, kad apkaltino M.Žalimą nužudžius jos dviem žmogžudystėmis įtariamą sūnų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Kartą jau nuteista L.Kedienė prieš teismą stos dėl to, kad apkaltino M.Žalimą nužudžius jos dviem žmogžudystėmis įtariamą sūnų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Mar 25, 2014, 7:59 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 3:14 AM

Vilniaus miesto apylinkės teismas priėmė M.Žalimo privataus kaltinimo skundą L.Kedienei dėl šmeižto ir jau paskyrė taikomojo posėdžio datą – balandžio 28 d. Panevėžio teisėjus banditais išvadinusi nuo teisėsaugos pasislėpusios Neringos Venckienės ir dviem žmogžudystėmis įtariamo Drąsiaus Kedžio motina prisišnekėjo pernai gruodį, kai vienos televizijos žinioms pareiškė, kad M.Žalimas nužudė jos sūnų.

„Duodu beveik 100 procentų, kad M.Žalimas ir mano sūnų nužudė. Čia 100 procentų jo darbas“, – kalbėjo L.Kedienė.

Taip ji įvertino M.Žalimo liudijimą Vilniaus apygardos teisme, kuris nagrinėja jos sūnaus bendrininkų Raimundo Ivanausko ir Eglės Barauskaitės baudžiamąją bylą.

Liudydamas D.Kedžio draugų Raimondo Ivanausko ir Eglės Barauskaitės baudžiamojoje byloje M.Žalimas pareiškė, jog teisiamieji ir pats D.Kedys jam nekart sakė, kad tuometė Kauno apygardos teismo teisėja N.Venckienė pritarė brolio planams nužudyti mažiausiai šešis žmones ir jį skatina kraupiam nusikaltimui.

„Tu ne žmones žudysi, o velnius“, – D.Kedžiui esą sesers pasakytus žodžius citavo M.Žalimas.

Tai komentuodama L.Kedienė taip pat teigė, kad pagrindinis žudynių bylos liudytojas yra ne žmogus, ir tvirtino, jog jis gali nužudyti ir jos dukterį: „Kodėl Neringa turi grįžti? Kad ją nužudytų toks M.Žalimas?“

„Aš galiu 100 procentų pasakyti, kad ji turės dar vieną bylą“, – L.Kedienės žodžius tąkart įvertino M.Žalimas ir savo pažadą įvykdė.

„Aš esu apkaltintas sunkiu nusikaltimu, už kurį gali grėsti netgi laisvės atėmimas iki gyvos galvos. Ji savo žodžiais apšmeižė ir mano draugę bei sūnų, todėl tegu net nesitiki, kad jai pavyks išsisukti“, – portalui lrytas.lt po L.Kedienės interviu sakė M.Žalimas.

Tai jau ne pirmas teismas, kuriame už savo „veiklą“ kaltinamųjų suole sėdi L.Kedienė.

Pernai lapkričio 26 dieną Lietuvos Aukščiausiasis Teismas galutine nutartimi pripažino L.Kedienę kalta dėl nepagarbos teismui.

2012 metų kovo 21 dieną Utenos apylinkės teismas ją pripažino kalta ir skyrė 2600 litų baudą dėl L.Kedienės 2010 metų lapkričio 17 dieną Panevėžio miesto apylinkės teisme ištartų žodžių: „Čia nė vieno teisėjo nėra, čia trys banditai atėjo ir paskaitė nutartį.“

L.Kedienė vis dar varsto ir Alytaus teismo duris. Ji, jos vyras Vytautas Andrius Kedys bei sesuo Audronė Skučienė yra teisiami dėl trukdymo antstolei atlikti savo pareigas, kai antstolė Sonata Vaicekauskienė pirmą kartą bandė įvykdyti teismo sprendimą grąžinti dukrą Laimutei Stankūnaitei.

Apkaltinamąjį nuosprendį jau yra išgirdęs ir V.A.Kedys. Už melagingų parodymų davimą Vilniaus miesto apylinkės teismas jam buvo skyręs 1040 litų baudą, tačiau šią sumą Vilniaus apygardos teismas sumažino iki 650 litų.

V.A.Kedys buvo teisiamas už teisme sektas pasakas, esą kartą atvykęs pas Stankūnus pasiimti anūkės, jis išvydo pusnuogį Andrių Ūsą. Vėliau paaiškėjo, kad V.A.Kedys nei karto nesilankė Stankūnų bute, todėl A.Ūso nei su „triusikais“, kaip teigė N.Venckienės tėvas, nei apsirengusio matyti negalėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?