„Maxima“ darbą Kaune nutraukė lagamine paslėpta vaflinė

Trečiadienio vakarą evakuota Kaune, Raudondvario plente, esanti prekybos tinklo „Maxima“ parduotuvė. Vienas lankytojų parduotuvės viduje pastebėjo įtartiną lagaminą ir apie tai informavo apsaugos darbuotojus. Iškviesti policijos pareigūnai nesiryžo atverti nežinia kieno palikto lagamino. Viduje gali būti sprogmuo arba kita pavojinga medžiaga.

Sprogmens prie „Maximos“ nerasta.<br>A.Jančio nuotr.
Sprogmens prie „Maximos“ nerasta.<br>A.Jančio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

2014-03-26 22:00, atnaujinta 2018-02-15 02:19

Bendrovės „Maxima LT“ komunikacijos vadovė Renata Saulytė portalui lrytas.lt sakė, jog Kaune, Raudondvario plente, įsikūrusi parduotuvė buvo evakuota gavus pranešimą apie paliktą įtartiną lagaminą. Kauniečiai žino, kad parduotuvė yra šalia kriminaliniu kontingentu garsėjančio Vilijampolės rajono.

„Lankytojas pastebėjo įtarimą keliantį nenustatyto asmens paliktą lagaminą ir apie tai informavo apsaugos darbuotojus. Jie iškvietė policijos pareigūnus, apžiūrėjus įtartiną lagaminą nuspręsta jo neatidaryti, laukti atvykstančių išminuotojų. Iš parduotuvės evakuoti darbuotojai bei pirkėjai“, – teigė R.Saulytė.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas spaudai Kęstutis Kasciukevičius patvirtino, jog dėl galimo teroro akto pavojaus evakuota parduotuvė.

Pasak „Maxima“ atstovės R.Saulytės, gavus pranešimą apie potencialų pavojų, parduotuvėje buvo apie 20 pirkėjų.

„Evakuacija vyko sklandžiai. Tie pirkėjai, kurie mokėjo už prekes, galėjo baigti procedūrą, o kiti  buvo paprašyti palikti prekes ir dėl gresiančio pavojaus kuo skubiau išeiti iš parduotuvės“, – sakė R.Saulytė.

Pasak prekybos tinklo atstovės, parduotuvės darbuotojams užteko laiko pasiimti asmeninius daiktus, apsirengti ir saugiai palikti darbo vietą.

Apie 22 val. 20 min. į parduotuvę atvyko antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ išminuotojai. Pareigūnai apžiūrėjo ne tik įtartiną lagaminą, bet ir visas parduotuvės patalpas bei automobilių stovėjimo aikštelę.

Netrukus Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato atstovas K.Kasciukevičius pranešė, jog baimės dėl galimos grėsmės buvo perdėta. Jokio sprogmens lagamine nerasta, jame buvo tik seni gelžgaliai.

„Aro“ išminuotojams apžiūrėjus lagaminą, jame rasti įvairūs seni, nusidėvėję statybos įrankiai ir vaflinė“, – patikslino „Maximos“ atstovė spaudai R.Saulytė.

Sujaukė šimtadienio šventę

Tai ne pirmas atvejis, kai Kaune dėl neva gresiančio išpuolio pavojaus sutrikdomas prekybos centrų darbas.

Sausio pabaigoje Bendrajam pagalbos centrui gavus pranešimą apie neva padėtą sprogmenį buvo evakuotas Savanorių prospekte įsikūręs prekybos centras „Savas“.

Į įvykio vietą nuskubėjo specialiosios tarnybos. Iš prekybos centro buvo evakuoti darbuotojai ir pirkėjai, paskelbtas planas „Skydas“.

Pranešimas apie užminuotą prekybos centro pastatą tada buvo melagingas. Kaip ir buvo manyta, jokio sprogmens jame nerasta.

Pareigūnai nustatė, kad skambinta iš netoliese esančio taksofono. Įtariama, kad taip „pramogavo“ asocialūs asmenys, kurių ne vienas gyvena šalia melagingai užminuoto prekybos centro esančiuose bendrabučiuose.

Kitą atvejį puikiai pamena Šilainiuose esančios Jono Pauliaus II gimnazijos abiturientai. Kai jie vasario 14-osios vakarą šventė šimtadienį, pokylį nutraukė atvykę policijos pareigūnai.

Buvo gautas pranešimas apie mokyklos patalpose padėtą sprogmenį. Atvykę policijos pareigūnai išprašė į lauką švenčiančius abiturientus ir pedagogus.

Gimnazijos patalpas apieškoję išminuotojai jokio sprogmens nerado.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.