Vilniuje nuteistas įžūlus brakonierius

Vilniaus miesto apylinkės teismas paskelbė nuosprendį garsiojoje brakonieriaus, neteisėtai Vilnioje sužvejojusio 33 šlakius ir 2 marguosius upėtakius, byloje. Teismas skyrė pažeidėjui laisvės apribojimą ir įpareigojo neatlygintinai dirbti visuomenės labui.

Brakonierius neteisėtai sužvejojo 33 šlakius ir 2 marguosius upėtakius.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Brakonierius neteisėtai sužvejojo 33 šlakius ir 2 marguosius upėtakius.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 26, 2014, 9:16 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 3:04 AM

Kaip pranešė Aplinkos ministerija, nuteistasis praėjusių metų rugsėjo 2 d. žvejojo be bilieto ir sugavo 33 šlakius, kurių ilgis nesiekė 65 cm, ir 2 marguosius upėtakius, kurių ilgis nesiekė 30 cm. Jo gamtai padaryta žala įvertinta daugiau kaip 72 tūkst. litų.

Pažeidėją sugauti padėjo neabejingas įvykio liudytojas, užfiksavęs pažeidimą ir pranešęs apie galimai neteisėtai žvejojantį žmogų. Į vietą atvykus aplinkosaugininkams ir paprašius piliečio pateikti dokumentus, šis bandė bėgti.

Atsižvelgdamas į visas aplinkybes, sunkią piliečio materialinę padėtį ir tai, kad nebuvo nustatyta sunkinančių aplinkybių, teismas skyrė pažeidėjui 9 mėnesius laisvės apribojimo ir įpareigojo neatlygintinai išdirbti 60 valandų visuomenės labui. Jis tai pat privalės atlyginti 10 tūkst. litų žuvų ištekliams padarytą žalą.

Nuosprendis gali būti skundžiamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.