Kelmės nusikalstamo pasaulio legendai – dar vienas nuosprendis

Kelmėje savo tvarką įvesti mėginęs, už brutalius nusikaltimus teistas 46 metų Vladas Aleksandravičius, pravarde „Čigonas“ ir toliau laiką leis už grotų.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

2014-03-27 15:42, atnaujinta 2018-02-15 01:44

Ketvirtadienį Šiaulių apygardos teismas V.Aleksandravičiui už viešosios tvarkos pažeidimą skyrė vienerius metus, o už nesunkų sveikatos sutrikdymą dvejus metus nelaisvės. Kadangi teismas šias bausmes subendrino su anksčiau už kitą nusikaltimą V.Aleksandravičiui paskirta bausme, už grotų „Čigonui“ teks praleisti penkerius metus.

Kartu su V.Aleksandravičiumi į teisiamųjų suolą sėdusiam jo sūnėnui 30 metų Borisui Aleksandravičiui teismas už viešosios tvarkos pažeidimą, neteisėtą disponavimą šaunamuoju ginklu ir pasikėsinimą nužudyti skyrė aštuonerius metus nelaisvės.

B.Aleksandravičiaus prašymu šautuvą paslėpęs kelmiškis 21 metų Mantas Zubavičius nuteistas 18 parų arešto.

Ėmė šaudyti iš dujinio pistoleto

Kelmės nusikalstamo pasaulio autoritetu save laikantis V.Aleksandravičius 2012-ųjų vasarą įsivėlė į kraujo praliejimu pasibaigusį konfliktą su ūmaus būdo taip pat neseniai į laisvę išėjusiu kelmiškiu 39 metų Alvydu Milaševičiumi.

Tarpusavio santykių aiškinimasis tarp šių vyrų 2012 metų birželio trečios dienos pavakare Kelmės centre peraugo į muštynes ir susišaudymą.

Apie 19 val. 30 min. Vytauto Didžiojo gatvėje savo automobilyje lūkuriavęs A.Milaševičius išvydo kaip prie jo dideliu greičiu privažiavo ir staiga sustojo du automobiliai.

Nelaukdamas, kol bus užpultas, A.Milaševičius pirmas iššoko iš savo automobilio ir ėmė šaudyti iš dujinio pistoleto.

Atvykėliai buvo apsiginklavę geriau. B.Aleksandravičius išsitraukė medžioklinį šautuvą nupjautu vamzdžiu ir du kartus šovė į A.Milaševičių.

Skeveldra kliudė alkūnę

Iš maždaug penkių metrų paleistį šūviai nebuvo labai taiklūs – tik viena skeveldra kliudė A.Milaševičiaus alkūnę.

Po šūvių A.Milaševičių puolęs V.Aleksandravičius metaliniu strypu jam į galvą ir kitas kūno vietas smogė apie dešimt kartų. Nuo šių smūgių skilo A.Milaševičiaus kaukolės kaulai.

Susišaudymas ir muštynės įvyko Kelmės centre, kur tuo metu buvo daug žmonių. Laimei aplinkiniai nuo čia santykius išsiaiškinti sumaniusių nusikaltėlių nenukentėjo.

Netoli Šiaulių apskrities mokesčių inspekcijos Kelmės poskyrio kilusias muštynes pastebėjo ir jas nutraukė į kitą įvykį skubėjęs policijos patrulių ekipažas.

Sprukdamas iš įvykio vietos B.Aleksandravičius savo pažįstamui M.Zubavičiui liepė paslėpti nupjautavamzdį. Vaikinas ginklą paslėpė. Šautuvą, iš kurio buvo pasikėsinta nužudyti A.Milaševičių pareigūnai rado tą pačią dieną.

Įvertino ir nukentėjusiojo veiksmus

Prieš teismą stojęs B.Aleksandravičius tvirtino, kad nusikaltimo įrankiu tapusį šautuvą atsitiktinai rado garaže. Ir B.Aleksandravičius ir jo dėdė V.Aleksandravičius teisme tvirtino, kad jie A.Milaševičiaus neužpuolė, o nuo jo tik gynėsi.

Tokia kaltinamųjų versija teismo neįtikino.

Atsakomybės už savo veiksmus nepavyko išvengti ir nukentėjusiuoju šioje byloje tapusiam A.Milaševičiui.

Šio kelmiškio veiksmai buvo traktuoti kaip viešosios tvarkos pažeidimas – už tai A.Milaševičius lygtinai buvo nuteistas praėjusių metų pabaigoje.

Priežastis, dėl kurios tarp dviejų neseniai iš kalėjimo grįžusių kelmiškių kilo šis pasibaigęs konfliktas tai ir liko neaiški.

Bylos duomenimis B.Aleksandravičius jau seniai pykosi su A.Milaševičiumi.

Mėgino apvogti juvelyrinį saloną

Ne kartą už vagystes teistas ūmaus būdo A.Milaševičius į Kelmę grįžo atlikęs bausmę už pasikėsinimą apiplėšti juvelyrinį saloną.

Šiauliuose pėsčiųjų bulvare įsikūrusį saloną A.Milaševičius su keliais bendrininkais pasikėsino apvogti 2006-ųjų vasarą.

Į saloną vagišiai pamėgino patekti išdaužę lango stiklą. Įsibrovėlius pastebėjo ir policiją iškvietė gretimo namo gyventoja. Moteris pareigūnams nurodė, kur link nubėgo trys salono langą išdaužę vaikinai.

Tai sužinoję policininkai netrukus sulaikė A.Milaševičių. Jo parankiniai įkliuvo kiek vėliau.

Komisaras tapo bandito parankiniu

Lyderiauti mėgstantis, kitų autoritetų nepripažįstantis V.Aleksandravičius, pravarde „Čigonas“ savo gaują Kelmėje subūrė prieš ketvirtį amžiaus.

Pradinį kapitalą iš prekybos metalais susikrovusio „Čigono“ gauja užsiėmė plėšimais ir reketu. Apsukrumo ir įžvalgumo nestokojusiam V.Aleksandravičiui savo parankiniu pavyko paversti net tuometinį Kelmės rajono policijos komisarą Algį Razminą.

Banditų parankiniu tapęs Kelmės policijos vadas A.Razminas net siųsdavo savo automatais ginkluotus pavaldinius vykdyti „Čigono“ suplanuotų plėšimų. Taip 1993 metais buvo apiplėštas aliuminio laužą vežęs kaliningradiečių sunkvežimis.

Už grotų V.Aleksandravičius su sėbrais pateko 1994 metais. Teismas už įvykdytus plėšimus „Čigonui“ skyrė 7 metus nelaisvės. Banditui talkinęs komisaras A.Razminas buvo nuteistas devyneriems metams laisvės atėmimo.

Į laisvę V.Aleksandravičius išėjo 1997 metais.

Plėšė vienkiemių gyventojus

Laisvę atgavęs „Čigonas“ vėl subūrė gaują.

„Kalašnikovo“ automatu ir nupjautavamzdžiu šautuvu apsiginklavę banditai ėmė siautėti Žemaitijoje. Nusikaltėliai apiplėšinėjo atokesnėse sodybose gyvenančius senukus.

Pasitelkęs parankinius V.Aleksandravičius pamėgino užsiimti ir turto prievartavimu.

Žiauriausią nusikaltimą ši gauja įvykdė 2000-ųjų vasario 14-ąją.

Į Telšių rajono vienkiemį įsibrovę „Čigono“ parankiniai beisbolo lazdomis sumušė sutuoktinius 79 metų Antaną ir 81 metų Martą Balsius. Banditų egzekucija baigėsi moters mirtimi.

Sunkiais nusikaltimais apkaltintam gaujos vadeivai V.Aleksandravičiui teismas tąkart skyrė 14 metų nelaisvės.

Anksčiau laiko į laisvę išleistas „Čigonas“ už grotų vėl pateko 2012 metais. Laisvės V.Aleksandravičius neteko ne dėl išpuolio prieš A.Milaševičių, bet už pasipriešinimą policijos pareigūnui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.