Policijos ginklu Šakių rajone nušautas ne kartą teistas vyras

Per pareigūnų ir sulaikomo asmens grumtynes Šakių rajone naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį iš policininkų ginklo nušautas ne kartą teistas vyras.

Policijos ginklas iššovė per grumtynes.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Policijos ginklas iššovė per grumtynes.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 27, 2014, 8:54 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 2:12 AM

Kaip pranešė Policijos departamentas, naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį apie 3 val. Šakių r., Būdelės kaime, sulaikant už plėšimą ieškomą P.V. (gim. 1975 m.), šis grumtynių metu kėsinosi atimti ginklą iš tarnybos metu neuniformuoto Šakių r. policijos Prevencijos poskyrio viršininko Vidmanto Skeirio (gim. 1972 m.).

Grumtynių metu ginklas iššovė ir šūviu į krūtinę mirtinai sužalojo kartu kambaryje buvusį, anksčiau ne kartą teistą, R.V. (gim. 1967 m.).

Po šūvio už plėšimą ieškomas ir pareigūnams pasipriešinęs neblaivus P.V. (gim. 1975 m.) buvo sutramdytas, sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Jam nustatytas 2,8 prom. girtumas.

„Aplinkybės tiriamos, aiškinamos, pradėtas ikiteisminis tyrimas“, - agentūrai BNS sakė Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Sigita Šatienė. 

Šakių rajono policijos komisariato viršininkas Mindaugas Akelaitis BNS sakė, kad trims sulaikymo operacijoje dalyvausiems policininkams pagalbą teiks psichologai, nes jie patyrė sunkų išgyvenimą. 

P.V. buvo įtariamas apiplėšęs žmogų - į ligoninę patekęs septintą dešimtį einantis vyras papasakojo, kad buvo apiplėštas. Policija nustatė, kad plėšimą galėjo įvykdyti P.V., buvo nuspręsta įtariamąjį sulaikyti. 

Kai P.V. bandyta sulaikyti dieną, šis pabėgo. Šakių rajono policijos komisariato Prevencijos poskyrio viršininko V.Skeirys gerai žinojo Plokščių seniūniją, gerai pažinojo P.V., sodybą, vietovę, todėl nusprendė dalyvauti įtariamojo sulaikyme. Be jo į operaciją su tarnybiniu šunimi vyko patrulis ir praktiką policijoje atliekantis jaunuolis. 

Patrulis su šunimi laukė lauke, kai Prevencijos poskyrio viršininkas buvo viduje, patrulis lauke buvo paliktas, jeigu įtariamasis išbėgtų į lauką ir bandytų pasprukti. Abu vyrus policininkai rado snaudžiančius už stalo. 

Elektros impulsinių prietaisų operacijoje dalyvavę pareigūnai neturėjo. Pasak Šakių policijos vadovo, jo pareigūnai elektros impulsinių prietaisų turi nedaug, dažniausiai šias priemones nešiojasi patruliai. Lauke buvęs patrulis pamatęs grumtynes namo viduje, bandė padėti kolegai, daužė namo langą. 

„Mano požiūriu, nelaimingas atsitikimas, nes sulaikymo metu iššovė ginklas. Tokių pasekmių niekas nesitikėjo - viskas vyko žaibiškai. Erdvė, kur viskas vyko, buvo labai maža. Atliekamas ikiteisminis tyrimas, bus ir tarnybinis patikrinimas. Kol kas apie pareigūnų nušalinimą nuo pareigų nekalbama“, - BNS sakė M.Akelaitis. 

P.V. neblaivus elgdavosi agresyviai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.