Meilės trikampis iširo: vienas - negyvas, kitas - už grotų

Klaipėdiečių meilės trikampio baigtis – mirtinai uždaužytas ir suspardytas vyras. Kaltininkas, kuriam pykčio protrūkį sukėlė kito vyro sumušta jo buvusi moteris, viską pripažino ir gailėjosi. Jam už grotų teks praleisti dešimt metų.

O.Fiodorovas pripažino savo kaltę.<br>A.Pilaitienės nuotr.
O.Fiodorovas pripažino savo kaltę.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Apr 1, 2014, 10:44 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:29 PM

Tragedija, Klaipėdoje, Sulupės gatvės daugiabutyje, įvyko pernai Kalėdų išvakarėse. Roberto Baublio bute buvo girtaujama jau kelias dienas.

Grįžęs iš komandiruotės užsienyje, kur dirbo kroviku, čia atėjo ir buto šeimininko bičiulis 31 metų Olegas Fiodorovas. Pinigų užsidirbęs vyras atsinešė dar alkoholio. Čia buvo ir jo sugyventinė Olesia.

„Pamačiau, kad Olesia sumušta – po akimis juodavo mėlynės. Iš pradžių ji slėpė, kas nutiko, tarsi užpuolė kažkokie nepilnamečiai, tik vėliau pasakė, kad jai trinktelėjo Jonas . Puoliau prie Jono – ką padarei? O tas – ne tavo reikalas. Kaip ne mano reikalas? Juk Olesia buvo mano sugyventinė, po Naujųjų planavome nešti pareiškimus dėl santuokos, – pasakojo O.Fiodorovas. – Jis trenkė man į ausį. Tada aš jam trenkiau į veidą, spyriau gal 5-6 kartus. Jis šaukė, ką darai, užteks, bet aš neklausiau”.

Ant mirusiojo Jono Lemežio kūno suskaičiuota 40-50 smūgių kumščiais ir kojomis į visą kūną. Vyras mirė kraujui išsiliejus į galvos smegenis.

O.Fiodorovas pasakojo, kad J.Lemežis po muštynių dar nuėjo į vonią nusiprausti, paskui visi esą sugulė miegoti. Kai prabudo, naujasis Olesios draugas nejudėjo – „bandžiau užčiuopti pulsą, klausyti širdies, bet pajutau, kad jis ima vėsti, labai išsigandau”.

Tuomet mirusįjį jis išvilko į laiptinę ir čia paliko. Grįžęs širdperšą maldė alkoholiu.

„Kaltę pripažįstu, su viskuo sutinku. Juk galėjau slėptis, bet to nepadariau – nuo savęs nepabėgsi”, - teisme kalbėjo O.Fiodorovas pridūręs, kad dėl visko kaltas alkoholis - blaivas niekada taip nebūtų pasielgęs.

Vyrai anksčiau nebuvo pažįstami – tas vakaras buvo pirmas ir paskutinis.

Olesia, dėl kurios mirtinai susikibo du vyrai, Klaipėdos apygardos teisme buvo gerai nusiteikusi, net juokavo. Ji pripažino, kad iki O.Fiodorovui išvykstant į užsienį, gyveno su juo, o paskui susidėjo su J.Lemežiu. Ir porą mėnesių beveik kasdien gerdavo alkoholį.

„Kartą jam nedaviau 20 litų, tai ir trenkė man į nosį, bet paskui atsiprašė. Blaivas jis buvo auksinis žmogus. Kai tada jie abu susikibo, bandžiau įlįsti į vidurį, bet man liepė nesikišti, tai nuėjau į virtuvę ir daugiau nieko nemačiau”, - kalbėjo moteris.

Nuteistasis turės atlyginti neturtinę žalą mirusiojo tėvams – abiems po 30 tūkst. Litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl D. Kuolys rausta iš gėdos?