Naujametę naktį žagintojas septyniolikametei pavertė pragaru

Antradienį Panevėžio miesto apylinkės teisme nuosprendį išgirdo 45 metų panevėžietis Saulius Morkvėnas. Vyriškis už 17-metės išžaginimą Naujųjų metų naktį nuteistas 5 metų laisvės atėmimo bausme. Nors iš kaimo bendruomenės salės daug kartų teisto recidyvisto tempiama nepilnametė prašė aplinkinių žmonių pagalbos, niekas jos neapgynė.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Apr 1, 2014, 2:13 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:20 PM

Panevėžio rajone gyvenanti 17-metė mergina nukentėjo sutinkant 2012-sius metus. Nepilnametė sutikti Naujųjų su keliomis draugėmis nuėjo į vieno Panevėžio priemiestinio kaimo bendruomenių namuose vykusią šventę.

Naujametinės šventės metu prie į dukras tinkančios merginos ėmė kabinėtis 45 metų S.Morkvėnas. Jis primygtinai kvietė septyniolikametę su juo pašokti, kitaip rodė dėmesį. Apie 3 val. nakties vyriškis merginą čiupo į glėbį ir jėga išsitempė į kiemą. Nors jo tempiama nepilnametė prašė bendruomenių namuose buvusių jaunuolių pagalbos, niekas į jos prašymus nekreipė dėmesio.

S.Morkvėnas paauglę nusitempė į nuošaliau stovintį automobilį, priklausantį jo pažįstamui. Įgrūdęs merginą į automobilį ir užrakinęs dureles, vyriškis grasinimais bei fiziniu smurtu palaužė nepilnametės valią ir ją išžagino.

Išniekinta nepilnametė pranešė apie nusikaltimą teisėsaugos pareigūnams. Merginą nusikaltėlis buvo smarkiai prigąsdinęs, ji baiminosi jį sutikti teismo salėje. Nuo patirtų išgyvenimų sušlubavo jos sveikata.

Valstybinį kaltinimą nagrinėjant bylą teisme palaikiusio Panevėžio apygardos prokuratūros prokuroro Evaldo Šidlausko teigimu, kaltinamasis, siekdamas išvengti baudžiamosios atsakomybės, neigė žaginęs nepilnametę. Jis tvirtino, kad mergina su juo lytiškai santykiavo abipusiu susitarimu, vėliau teigė, kad ji tai darė už pinigus. Tačiau teismas tokia S.Morkvėno gynyba nepatikėjo.

Už nepilnametės seksualinį prievartavimą ir žaginimą S.Morkvėnui paskirta valstybės kaltintojo siūlyta penkerių metų laisvės atėmimo bausmė.

S.Morkvėnas jau yra teistas 8 kartus – ne tik Lietuvoje, tačiau ir Latvijoje, Vokietijoje. Pastarąjį kartą jis į laisvę iš Marijampolės pataisos namų buvo išleistas 2010 metais. Vyriškis yra pripažintas recidyvistu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.