Pasvalyje ir Jurbarke - pranešimai apie užminuotas parduotuves

Pirmadienį, apie 19 valandą 30 minučių, Jurbarko policija gavo pranešimą apie tai, kad užminuota parduotuvė „Maxima“, esanti Jurbarke Dariaus ir Girėno gatvėje.

Į Jurbarką atvyko specialiojo policijos padalinio „Aras" išminuotojai.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Į Jurbarką atvyko specialiojo policijos padalinio „Aras" išminuotojai.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Erika Baronaitė

Apr 1, 2014, 11:21 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:25 PM

Policijai skambinęs asmuo teigė, jog sprogmuo padėtas prekybos centro sandėlyje.

Netrukus policininkai bei ugniagesiai užtvėrė priėjimus prie prekybos centro. Kaip praneša „Maxima" atstovai, nedelsiant buvo priimtas sprendimas parduotuvę uždaryti. Į parduotuvę atvykus policijos pareigūnams, pirkėjų ir darbuotojų buvo atsiprašyta už sutrikdymą ir  paprašyta nedelsiant  palikti patalpas.

„Gavus pranešimą apie galimai padėtą sprogmenį, nedelsiant buvo priimtas sprendimas parduotuvę uždaryti.

Į parduotuvę atvykus policijos pareigūnams, pirkėjų ir darbuotojų buvo atsiprašyta už sutrikdymą ir paprašyta nedelsiant palikti patalpas. Taip pasielgta, siekiant parduotuvėje buvusių klientų ir joje dirbančių darbuotojų saugumo. Evakuacija praėjo ramiai, nekeliant panikos.

Įsitikinus, kad parduotuvėje nieko nebėra, įėjimai į parduotuvę buvo užtverti. Atvyko specialiosios tarnybos „Aras“ pareigūnai. Apžiūrėję patalpas ir aplink parduotuvę esančią teritoriją pareigūnai nieko įtartino nerado ir konstatavo, kad parduotuvėje saugu ir nėra jokios grėsmės.

Paaiškėjo, kad pranešimas apie padėtą sprogmenį – melagingas, jis buvo gautas iš įkalinimo įstaigos. Šįryt parduotuvė klientams duris atvėrė kaip įprasta“, - teigė įmonės „Maximos LT“ komunikacijos vadovė Renata Saulytė.

Parduotuvės patalpose pareigūnai sprogmens nerado ir 22 valandą 45 minutės planas „Skydas“ buvo nutrauktas.

Policijos pareigūnai tą patį vakarą nustatė įtariamąjį, kuris prisipažino melagingai pranešęs apie sprogmenį. Įkalinimo įstaigoje bausmę atliekantis įtariamasis policijai skambino iš taksofono.

Prieš mėnesį tas pats vyras policijai pranešė apie neva padėtą sprogmenį Šakių mieste esančioje parduotuvėje.

Antradienio rytą parduotuvė klientams duris atvėrė kaip įprasta.

Pasvalyje - nevykęs pokštas

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Pasvalio rajono policijos komisariato pareigūnai sulaikė pajuokauti sugalvojusį vyrą. Melagių dienos nesulaukusiam ir melagingai apie užminuotą prekybos centrą pranešusiam E. V. gresia baudžiamoji atsakomybė ir turtinės žalos atlyginimas.

Kovo 30 d. 19 val. 08 min. bendruoju pagalbos telefonu paskambinęs neprisistatęs, iš balso neblaivus vyras pranešė, kad užminuotas Pasvalyje, Vilniaus gatvėje esantis prekybos centras „Maxima“.

Netrukus po pranešimo įvestas planas „Skydas“, į įvykio vietą išskubėjo specialiosios tarnybos, evakuoti parduotuvėje buvę pirkėjai ir darbuotojai. Atvykę antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ išminuotojai daugiau kaip tris valandas ieškojo sprogmenų. Paaiškėjo, kad pranešimas buvo melagingas.

Pasvalio rajono policijos komisariate dėl melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų pradėtas ikiteisminis.

Pirmadienio rytą, 6 val. 20 min., sulaikytas nusikalstamos veikos padarymu įtariamas Gustonių kaimo gyventojas E.V. (gim. 1976 m.). Policijos komisariate jam nustatytas vidutinis 2,48 prom. girtumas. Vyrui už sukeltą sumaištį ir specialiųjų tarnybų iškvietimą gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas.

Įtariamajam taip pat teks atlyginti turtinę žalą, kurią patyrė prekybos centras „Maxima“ ir į įvykio vietą iškviestos specialiosios tarnybos – antiteroristinių operacijų rinktinė „Aras“, policija, priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba ir greitosios medicinos pagalbos skyrius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.