Tyrėją iš Panevėžio parklupdė kontrabandinės cigaretės

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovybė už pareigūno vardo pažeminimą iš vidaus tarnybos atleido Panevėžio rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus vyresnįjį tyrėją Joną Bilinską. Daugiau nei 20 metų policijoje išdirbęs kriminalistas neteko ir teisės į pareigūno pensiją.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 1, 2014, 2:26 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:16 PM

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto skyriaus pareigūnai J.Bilinsko vairuojamame specialiaisiais ženklais nepažymėtame specialiajame policijos automobilyje "Škoda" rado 50 cigarečių pakelių su Baltarusijos Respublikos banderolėmis. Kontrabandines cigaretes kriminalistas valdišku automobiliu gabeno savo darbo dieną, per pietų pertrauką.

Už padarytą administracinį teisės pažeidimą surašytas protokolas, pradėtas tarnybinis patikrinimas.

Atlikus tarnybinį patikrinimą nuspręsta, kad J.Bilinskas, būdamas policijos pareigūnas ir žinodamas, kad akcizais apmokestinamų prekių laikymas, gabenimas, naudojimas ar realizavimas pažeidžiant nustatytą tvarką yra administracinis teisės pažeidimas, neužkardė neteisėtų veiksmų, kuriems užkirsti kelią buvo jo profesinė pareiga, pats padarė administracinį teisės pažeidimą.

Savo veiksmais ir elgesiu pažemino policijos pareigūno vardą, nevykdė Lietuvos Respublikos policijos veiklos įstatyme numatytų policijos pareigūno pareigų ir pažeidė Vidaus tarnybos statute numatytą nuolatinį bendrųjų pareigūno pareigų vykdymo principą bei Lietuvos policijos pareigūnų etikos kodeksą. Todėl 1993 metais vidaus tarnybą pradėjęs J.Bilinskas 2014 m. kovo 25 dieną atleistas iš pareigų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.