83 metų kaunietis nelegalų ginklą tikino gavęs iš savo senelio

Balandžio 1-ąją Kauno policininkus apstulbino 83 metų J.M., atnešęs nelegalų ginklą – seną lygiavamzdį medžioklinį šautuvą. Jis buvo neužtaisytas.

Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

2014-04-02 11:34, atnaujinta 2018-02-14 22:50

Šį ginklą senolis tvirtino gavęs iš savo senelio, gimusio dar carinės Rusijos laikais. Tiesa, šautuvas ne toks senas. Manoma, kad jis buvo pagamintas tarpukario laikais arba po Antrojo pasaulinio karo, tačiau tikslesnę datą nustatys balistikos ekspertai.

Prieš 15 metų J.M. esą iš policijos pareigūnų išgirdo, kad leidimo tokiems šautuvams nereikia – pakanka pragręžti vamzdžiuose skyles, kad ginklas nekeltų pavojaus.

Tačiau dabar pensininkas nusprendė parodyti lygiavamzdį policijai. Jis nori, kad ginklas būtų oficialiai perdarytas į neveikiantį ir gauti leidimą jį laikyti, nes jam brangus senelio atminimas.

J.M. prisipažino, jog anksčiau jis buvo medžiotojas, bet leidimas laikyti minėtą šautuvą jam niekada nebuvo suteiktas. Be to, senukas šiuo metu jau nebeturi teisės laikyti jokių ginklų.

Policija dėl nelegalaus ginklo laikymo pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Už tai numatyta iki 90 parų arešto arba laisvės atėmimas iki 5 metų.

Senoliui įtarimai kol kas nepareikšti – byla iškelta pagal faktą.

Tiesa, pareigūnai portalui lrytas.lt užsiminė, kad J.M. baudžiamojon atsakomybėn gali nebūti patrauktas, atsižvelgiant į savanorišką ginklo pristatymą ir faktą, kad jis iš tikrųjų galėjo nežinoti, kad tokiems šautuvams reikia leidimo.

Anot Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Licencijavimo skyriaus viršininko Remigijaus Klapatausko, pagal įstatymus leidimo reikia net ir senoviniams ginklams laikyti.

Šiuo metu siūloma įvesti pataisas, kad leidimas būtų neprivalomas ginklams, pagamintiems iki 1870 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.