Seimo nario J.Sabatausko šeimai grasinusio vyro bauda neatšaldė

Kartą už grasinimus nužudyti Seimo nario Juliaus Sabatausko artimuosius jau teistas Indijos pilietis Rohitas Datta trečiadienį vėl sėdo į teisiamųjų suolą. Jo baudžiamąją bylą pradėjo nagrinėti Vilniaus miesto apylinkės teismas.

R.Ditta į teismą atvežamas iš Lukiškių tardymo izoliatoriaus.<br>D.Umbraso nuotr.
R.Ditta į teismą atvežamas iš Lukiškių tardymo izoliatoriaus.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Apr 2, 2014, 12:12 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:44 PM

29 metų indas yra kaltinamas dėl grasinimų nužudyti J.Sabatauską, jo žmoną bei dukteris Julitą ir Birutę. Su Julita jis prieš keletą metų susilaukė vaiko. Manoma, jog, norėdamas pasiimti dukterį, indas ir  ėmė grasinti Sabatauskų šeimai. Grasinimus užsienietis siuntinėjo trumposiomis žinutėmis. „Užmušiu“, „papjausiu“, „sudeginsiu gyvą“, – tokias žinutes gaudavo Sabatauskai.

„Kaltinamasis aiškina, kad pagrindinė pykčio priežastis yra vaikas. Manau, kad  ir neapykanta šeimai, ir dar kas nors gali lemti tokius veiksmus. Jis nurodė, kad buvo piktas dėl to, jog jam duodama mažai laiko  bendrauti  su vaiku“, – po teismo posėdžio sakė  prokurorė Valentina Strokinienė.

Su privačiu politiko šeimos gyvenimu susijusią bylą teismas nagrinėja uždaruose posėdžiuose. J.Sabatauskas ir jo šeimos nariai buvo nekalbūs ir po posėdžio. „Nenoriu nieko komentuoti, nes tai susiję su mažamečiu vaiku.  Mes visiškai nenorime žaloti vaiko gyvenimo“,– trumpai atsakė Seimo narys.

 Sabatauskai teisme kol kas neapklausti. Jie parodymus žada duoti  po dviejų  savaičių vyksiančiame teismo posėdyje. Iki to laiko indas bus laikomas Lukiškių tardymo izoliatoriuje, nors teisme prašėsi išleidžiamas į laisvę.

Pernai rugsėjo mėnesį jis  buvo sulaikytas viename Vilniaus viešbučių.

Už grasinimus politiko šeimai R.Datta buvo teisiamas  2012 metais. Tuomet jis atvyko į Vilnių ir 8 dienas praleido areštinėje.

Netrukus teismas pripažino Indijos pilietį kaltu dėl grasinimų ir skyrė jam 5200 litų baudą. Ją R.Datta sumokėjo, tačiau nenurimo ir toliau grasino Sabatauskams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.