Klaipėdos kavinės virėja svečiams pasiūlydavo ir kvaišalų

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (KAVPK) Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro ir Klaipėdos apygardos prokuratūros  pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl metamfetamino ir heroino platinimo. Kaltinimai pateikti šešiems asmenims.

R.Kijauskas.<br>Klaipėdos apskrities VPK nuotr.
R.Kijauskas.<br>Klaipėdos apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis

Apr 3, 2014, 10:57 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:11 PM

Ikiteisminis tyrimas pradėtas 2013-ųjų pavasarį, reaguojant į Klaipėdos gyventojų skundus dėl narkotikų platinimo Žvejybos uosto rajone. Viename Nidos gatvės daugiabutyje prekeiviai buvo susisūkę gūžtą, kurioje  pardavinėjo metamfetaminą ir heroiną.

Tarp baudžiamojon atsakomybėn patrauktu asmenų yra vienas uostamiesčio pareigūnams gerai žinomas  veikėjas -- anksčiau daug kartų teistas 39 metų klaipėdietis Raimundas Kijauskas.

Įtariama, kad penkis kartus už plėšimą, chuliganizmą, fizinio smurto naudojimą, pasikėsinimą išžaginti nepilnametę bei neteisėtą disponavimą narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis anksčiau teistas R.Kijauskas didesniais kiekiais įsigydavo heroino, metamfetamino ir tiekdavo juos perpardavinėtojams bei kitiems asmenims.

R.Kijauskui talkino anksčiau neteista klaipėdietė 42 metų Jelena Zaiceva. Moteris platino narkotikus ne tik savo bute Nidos gatvės name. Ji metafmetamino atsinešdavo į vieną senamiesčio kavinę, kurioje dirbo virėja – slėpdavo kvaišalus virtuvėje.

Atėjus narkomanams, J.Zaiceva reikiamą kvaišalų dozę iš kavinės išnešdavo į gatvę ir ten parduodavo. Ši klaipėdietė ikiteisminio tyrimo metu su įkalčiais buvo sulaikyta net du kartus. Pas ją rasta ir heroino, ir metamfetamino.

Pernai kovo 12-ąją R.Kijauskas įkliuvo Nidos gatvės daugiabutyje, pardavęs 1,5 gramo metamfetamino 23 metų klaipėdiečiui Aliui Petrauskui. O kitą dieną  su tokia pat doze metamfetamino sulaikyta 27 metų klaipėdietė Jelena Dubrova. Ji prisipažino gavusi šių kvaišalų iš  Nidos gatvėje gyvenančios J.Zaicevos.

J.Zaiceva buvo sulaikyta policijos, apklausta. Tąkart moteriai skirta su laisvės atėmimu nesusieta kardomoji priemonė.

Po mėnesio  Turgaus aikštėje sulaikytas kitas policijai gerai žinomas klaipėdietis Vitalijus Volkovas, turėjęs pusę gramo metamfetamino. Įtarus, kad jam kvaišalus pardavė J.Zaiceva, per kratą moters bute aptikta 25 gramai metamfetamino.

Antrą kartą įkliuvusi su narkotikais J.Zaiceva uždaryta į tardymo izoliatorių. Bendraudama su V.Volkovu ši prekeivė tikriausiai naudojosi kito kvaišalų tiekėjo didmenininko paslaugomis, nes R.Kijauskas jau buvo suimtas.

Įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis pareikšti dar keturiems asmenims – jiems skirtos švelnesnes kardomosios priemonės. Įtariama, kad jie įsigijo ar norėjo įsigyti kvaišalų asmeninėms reikmėms.

J.Dubrovos atžvilgiu atskirtas ikiteisminis tyrimas užbaigtas supaprastinta tvarka.

„Gerai, kad žmonės netylėjo, pranešė policijai apie kvaišalų platinimo irštvą Žvejybos uosto rajone, – klaipėdiečių  sąmoningumu džiaugėsi KAVPK Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro vadovas Valdas Narutavičius.

Klaipėdos apygardos prokuratūros sprendimu apribotos įtariamųjų nuosavybės teisės į  2 tūkst. 500 litų, įgytų nusikalstamu būdu.

R.Kijauskui ir  J.Zaicevai už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti gresia  laisvės atėmimo bausmės nuo 2 iki 8 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.