400 litų kyšį iš vairuotojo paėmusiam policininkui skirta bauda

Vilniaus apygardos teismas už 400 litų kyšio paėmimą Šalčininkų policijos patruliui skyrė beveik 17 tūkst. litų piniginę baudą.

Kyšį paėmusiam policininkui teismas skyrė beveik 17 tūkst. litų baudą.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Kyšį paėmusiam policininkui teismas skyrė beveik 17 tūkst. litų baudą.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Apr 10, 2014, 4:22 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 6:13 PM

Pasak teismo pranešimo, 400 litų kyšis pereis valstybės naudai. Patruliui teismas jam taip pat skyrė baudžiamojo poveikio priemonę – atėmė teisę trejus metus dirbti valstybės tarnyboje.

Nustatyta, kad būdamas valstybės tarnautoju - Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos Mobiliosios kuopos vyresniuoju patruliu, Erikas Kajato savo naudai priėmė kyšį.

Bylos duomenimis, 2012 metų gruodžio 12-osios naktį,patruliuodamas jam priskirtoje sostinės teritorijoje, sustojo prie „Litexpo“ parodų rūmų. Priėjęs prie stovinčio automobilio, iš G.A. tiesiogiai pareikalavo 400 litų kyšio už tai, kad vairuotojo nepatrauktų atsakomybėn dėl jo galbūt padaryto administracinio teisės pažeidimo - pavojingo ir chuliganiško vairavimo.

Maždaug po pusvalandžio, pažeidėjo ir pareigūnų automobiliams nuvažiavus prie bankomato Karoliniškėse, patrulis iš G.A. priėmė 400 litų kyšį.

Nei teisme, nei vykstant ikiteisminiam tyrimui policininkas savo kaltės nepripažino, tačiau ji nustatyta kitais duomenimis, kuriuos teismas pripažino tinkamais įrodymais.

„Kaltinamasis padarė sunkų nusikaltimą, veikdamas tiesiogine tyčia, jo įvykdytas nusikaltimas diskredituoja policijos darbą ir akivaizdžiai menkina pasitikėjimą ja“, - rašoma teisėjo Arūno Kisieliaus priimtame nuosprendyje.

Patrulio atsakomybę lengvinančių ir sunkinančių aplinkybių nenustatęs teismas konstatavo, kad reikalauta kyšio suma nebuvo didelė, kaltinamasis yra jauno amžiaus, praeityje neteistas, charakterizuojamas teigiamai, todėl bausmės tikslai gali būti pasiekti ir netaikant pačios griežčiausios bausmės rūšies - laisvės atėmimo.

Už kyšininkavimą paskirtoji bauda, nuosprendžiui įsiteisėjus, turės būti sumokėta per du mėnesius. Paskelbtas nuosprendis dar gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.