D.Kedžio bendrininko ligos teismui pasirodė įtartinos

Vilniaus apygardos teismui ir toliau nepavyksta tęsti Drąsiaus Kedžio bendrininkų Raimundo Ivanausko ir jo buvusios sugyventinės Eglės Barauskaitės baudžiamosios bylos nagrinėjimo, nes teismo posėdžiuose nesirodo R.Ivanauskas.

Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Apr 15, 2014, 11:06 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 4:10 PM

Užuot atvykęs į Vilnių, kaunietis jau kelintą kartą prieš pat teismą atsiunčia pažymą, kad serga, todėl bylos nagrinėjime dalyvauti negali.

Dėl šios priežasties neįvyko penki teismo posėdžiai iš eilės. Taip pat neįvyks ir šeštasis, kuris buvo numatytas lygiai po savaitės – balandžio 22 dieną.

Antradienį teismas nusprendė paklausti medikų, ar D.Kedžio bendrininkas tikrai serga ir ar jo liga tikrai trukdo jam dalyvauti teismo posėdžiuose.

Gavęs atsakymą iš medikų, teismas spręs, kaip toliau nagrinėti šią baudžiamąją bylą. Kitas teismo posėdis numatytas birželio 1 dieną.

R.Ivanausko ir E.Barauskaitės bylos nagrinėjimas nejuda nuo sausio mėnesio. Vasarį buvo suplanuoti du teismo posėdžiai, tačiau tąkart apie sūnaus ligą pranešė E.Barauskaitė, todėl teismas neįvyko.

Pagalba D.Kedžiui žudyti žmones kaltinami kauniečiai sirgo ir anksčiau. Gruodį pora teismo posėdžių neįvyko dėl E.Barauskaitės vaiko ligos, spalio pabaigoje teismas buvo priverstas daryti pertrauką, nes sirgo R.Ivanauskas.

R.Ivanauskas nuo pat ikiteisminio tyrimo pradžios vaidina sunkiai sergantį. Iškart po to, kai, kaip įtariama, D.Kedys Kaune nušovė Joną Furmanavičių ir Violetą Naruševičienę, R.Ivanauskas gavo pažymą, kad serga Alzheimeriu.

Jį sulaikius buvo atlikta ekspertizė, kuria ši liga nebuvo patvirtinta. Bylą pradėjus nagrinėti Vilniaus apygardos teisme pats R.Ivanauskas pareiškė, kad jis sirgo Alzheimeriu, po to liga dingo ir vėl atsinaujino.

Vyras taip pat teigia, kad yra beveik aklas. Tai teisme tvirtino ir jo buvusi sugyventinė. Pasak jos, Raimundas pats nueidavo į parduotuvę apsipirkti, namuose susitvarkydavo, ruošdavo valgyti, tačiau esą jis gali orientuotis tik jam pažįstamoje aplinkoje, kitur – pradeda griuvinėti, susimuša, apsidaužo.

Sausio 29 dieną teisme paskelbus pačių teisiamųjų mobiliuosiuose telefonuose rastus vaizdo įrašus, galima įtarti, kad R.Ivanausko aklumas yra apsimestinis. Teisme jis be sesers pagalbos nežengia ir žingsnio, tačiau namuose tampa visai kitu žmogumi.

Viename vaizdo įrašų R.Ivanauskas nufilmuotas po kiemą lakstantis su sūnumi, mokantis vaiką važiuoti dviračiu, kitame – namuose kruopščiai karpantis iš ateljė atsineštų nuotraukų kraštus.

Šią šeiminę idilę mobiliuoju telefonu įamžino kartu su R.Ivanausku teisiama buvusi jo sugyventinė E.Barauskaitė.

Teisme taip pat peržiūrėti ir paties R.Ivanausko filmuoti kadrai – jo pasivaikščiojimas su sūnumi vandens telkinio pakrante. Nelygus krantas „aklajam“ nesudaro jokių problemų.

„Nelįsk į vandenį“, – viename šių įrašų sūnui paliepė teisiamasis ir toliau komentavo tai, kas vyksta aplinkui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.