Į Lietuvą neįleistas gruzinas, turėjęs suklastotas teises

Vilniaus oro uosto pasieniečiai į Lietuvą neįsileido Gruzijos piliečio, kuris pateikė suklastotą šios šalies vairuotojo pažymėjimą. Taip jis bandė pagrįsti savo kelionės tikslą.

Taip atrodo gruziniški vairuotojo pažymėjimai.<br>VSAT nuotr.
Taip atrodo gruziniški vairuotojo pažymėjimai.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 15, 2014, 10:28 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 4:12 PM

Valstybės sienos apsaugos tarnyba informavo,kad pirmadienį VSAT Vilniaus rinktinės Vilniaus oro uosto užkardos pareigūnai tikrino reisu iš Kutaisio atskridusių keleivių dokumentus. Tarp atvykusiųjų buvo ir 28-erių Gruzijos pilietis, turėjęs tvarkingu kelionės dokumentus.

Pasieniečiai pokalbio su juo metu bandė nustatyti šio užsieniečio atvykimo tikslą. Gruzijos pilietis pareiškė į Lietuvą atvykęs pirkti mašinos. Į VSAT pareigūnų klausimą, kaip jis pirkinį gabens iki Gruzijos, užsienietis atsakė automobilį parvairuosiąs pats. Tuomet pasieniečiai paprašė vyrio parodyti vairuotojo pažymėjimą.

Užsienietis pateikė, įtariama, visiškai suklastotą Gruzijos vairuotojo pažymėjimą, esą išduotą jo vardu. Tai buvo priežastis VSAT pareigūnams konstatuoti, kad šis keleivis neturi būtinų dokumentų, pateisinančių buvimo Lietuvoje tikslą ir sąlygas.

Gruzinui neleista patekti į šalį, suklastotas dokumentas iš jo paimtas. Vyras kiek daugiau nei 6 valandas praleido Vilniaus oro uosto užkardos patalpose. Vakare pasieniečiai užsienietį iš Lietuvos išsiuntė reisu į Minską.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.