Girtų lenkų vilkiko vairuotojų nuotykiai Aukštaitijoje

„Tokių įžūlių vairuotojų jau seniai nematėme“ – lrytas.lt stebėjosi policijos pareigūnai. Panevėžyje trečiadienį stovintį automobilį apgadinęs, dvi saugumo saleles nuniokojęs vilkikas buvo rastas Pasvalio rajono degalinėje. Jo į tvartą panašioje kabinoje įsitaisę du girtutėliai lenkai vairuotojai atvykusius policininkus išplūdo, vienas siūlė kyšį, o kitas spyrė patruliui į veidą.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Apr 17, 2014, 11:01 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 1:30 PM

Trečiadienio rytą Panevėžio policija gavo pranešimą, kad Ramygalos gatvėje esančios degalinės teritorijoje rastas apgadintas čia nakčiai paliktas automobilis „Toyota Corolla“. Tai padaręs automobilis buvo pasišalinęs iš avarijos vietos.

Tos pačios dienos popietę į policiją kreipėsi bendrovės „Eismo valdymo sistemos“ atstovai. Jie pranešė, kad tą patį rytą kitame Panevėžio pakraštyje, Smėlynės gatvės gale rado suniokotas dvi eismo saugumo saleles. Nebuvo abejonių, kad plastikinius stulpelius ir ženklus nudaužė ne lengvasis automobilis, o kažkoks sunkvežimis. Tvarkydami saleles, bendrovės darbuotojai aptiko automobilio nuolaužų ir lenkišką vilkiko valstybinį numerį.

Gavę tokios informacijos, Panevėžio Kelių policijos biuro pareigūnai paprašė pagalbos Pasvalio kolegų. Įtardami, kad taip per Panevėžį prasiausti galėjo girtas vairuotojas, tikėjosi, kad jis, neprivažiavęs sienos su Latvija, gali būti sustojęs nusnūsti.

Šie spėjimai pasitvirtino. Pasvalio policijos pareigūnai iš tiesų Raubonių kaime esančios degalinės teritorijoje pastebėjo stovintį vilkiką „Mercedes Benz Actros“. Jo priekis buvo apdaužytas, nebebuvo priekinio valstybinio numerio.

Saiubingai apšnerkštoje vilkiko iš Lenkijos kabinoje sėdėjo 3 vyriškiai. Vienas jų, kurio abu paakius „puošė“ mėlynės, kaip vėliau paaiškėjo, pakeleivis, su pareigūnais nekonfliktavo, tačiau likę du – šio vilkiko vairuotojai J.N. (gim. 1964) ir P.K. (gim. 1982) su pareigūnais elgėsi įžūliai. Iš pradžių jaunesnysis lenkas bandė pareigūnams siūlyti kyšį –20 eurų, o šiems atsisakius, puolė juos keikti ir įžeidinėti. Tuo tarpu iš vilkiko nesiteikiantis išlipti J.N. spyrė vienam patruliui į veidą.

Galiausiai iš kabinos ištraukti lenkai vairuotojai buvo uždaryti į areštinę. J.K. nustatytas 3,85 promilės, o jaunesnysis vairuotojas leisti patikrinti girtumą atsisakė. Patys vilkiko vairuotojai policijos pareigūnams atsisakė atskleisti, kuris iš jų vairavo vilkiką, pakliuvusį į kelias avarijas. Tačiau patikrinus vilkike sumontuoto darbo ir poilsio režimą fiksuojančio prietaiso duomenis nustatyta, kad per Panevėžį pralėkė vyresnysis lenkas – J.N.

Todėl šiam vairuotojui teks atsakyti už pasišalinimą iš įvykio vietos bei policijos pareigūno užpuolimo. Jo kolegai gresia nemalonumai už kyšio pareigūnams davimą ir teisėtų patrulių reikalavimų nevykdymą.  

Vilkikas iš Lenkijos į Latviją vežė metalo krovinį. Policijos pareigūnai tik džiaugiasi, kad sunkiasvoris sunkvežimis, valdomas greičiausiai itin girto vairuotojo, judrioje magistralėje "Via Baltica" nesukėlė kokios skaudžios avarijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.