Per išpuolį Generalinėje prokuratūroje sužeisti trys žmonės

Gavę pranešimą apie incidentą į įvykio vietą atskubėjo keli policijos ekipažai ir greitosios pagalbos medikai.

Generalinėje prokuratūroje įvyko incidentas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Generalinėje prokuratūroje įvyko incidentas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

Apr 22, 2014, 12:11 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:39 PM

Gavę pranešimą apie incidentą į įvykio vietą atskubėjo keli policijos ekipažai ir greitosios pagalbos medikai.

Pirminiais duomenimis, agresyvus įsibrovėlis su policijos palyda nuvežtas į ligoninę Lazdynuose.

Šneka ir šūkaliojimai buvo panašūs į kliedesius

Kaip lrytas.lt informavo Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vedėja Elena Martinonienė, medikų pagalbos prireikė ir apsaugos darbuotojui bei netoliese buvusiam policijos pareigūnui, kuris atskubėjo į pagalbą apsaugininkui.

„Pareigūnas atsitiktinai buvo netoliese, todėl nuskubėjo į pagalbą. Dabar abu yra išvežti į ligoninę apžiūrai“, – lrytas.lt sakė E.Martinonienė.

Kokie buvo maždaug 25 metų įsibrovėlio motyvai, kol kas nežinoma. Įvykio liudininkai teigia, kad jo šneka ir šūkaliojimai priminė daugiau kliedesius nei rišlų tekstą. Jis kažką rėkavo apie teises, apie tėvą „dalniaboiščiką“ (tolimųjų reisų vairuotoją. – Red. past.) ir pan. Liudininkai sako abejojantys, ar vyras iš viso suprato, kad veržiasi į prokuratūrą.

Pamatę besigrumiančius vyrus, į pagalbą apsaugos darbuotojui ir policijos pareigūnui atskubėjo ir daugiau prokuratūros darbuotojų. 

„Subėgo visi, kas tik buvo netoliese. Įsibrovėlis buvo labai aršus. Keturi vyrai vos jį nulaikė, o kad ramiai gulėtų prispaustas, kol atvyko policija, prireikė net šešių vyrų“, – sakė Generalinės prokuratūros atstovė.

Per grumtynes kažkas panaudojo dujas. Generalinės prokuratūros priimamajame pasklidusios dujos pradėjo graužti visiems akis.

Bandė žalotis

Po vidurdienio pranešimą apie incidentą išplatinusi Generalinė prokuratūra informavo, kad įsibrovėlis ne tik grūmėsi su apsaugininku ir jam į pagalbą atskubėjusiais žmonėmis, bet dar bandė ir žaloti save. Jis buvo surakintas antrankiais.

„Į Generalinę prokuratūrą atvykęs maždaug 25 metų amžiaus vyras netikėtai pabandė jėga patekti į saugomas vidines prokuratūros patalpas ir užpuolė jo į vidų nepraleidusį apsaugos darbuotoją. Padėti susigrūmusiam su užpuoliku apsaugininkui nedelsiant prišoko keli atsitiktinai šalia buvę ir į triukšmą sureagavę prokuratūros darbuotojai bei vienas policijos tyrėjas. Bandant sutramdyti stiprų fiziškai ir itin agresyvų užpuoliką, preliminariais duomenimis, buvo panaudotos ašarinės dujos ir antrankiai, iškviesta policija bei greitoji pagalba, – rašoma prokuratūros pranešime. – Incidento metu užpuolikas rėkavo nerišlius, padrikus žodžius, jų prasmės suprasti nebuvo galima. Sulaikytas ir antrankiais surakintas vyras dar keletą kartų bandė priešintis, žaloti save ir bėgti, tačiau buvo perduotas medikų globai.“ 

Policija dėl įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą ir bando nustatyti incidento aplinkybes.

Nuvežtas į psichiatrijos kliniką

Vilniaus apskrities VPK po pietų pranešė, kad jau nustatyta įsibrovėlio tapatybė. Tai yra A.G. (gim. 1988 m.).

Policija taip pat pateikė ir daugiau incidento smulkmenų. Kaip rašoma policijos pranešime, apie 10 val. 15 min. į Generalinės prokuratūros pastato (Vilnius, Rinktinės g. 5A) nulinio aukšto fojė įėjęs vyriškis savavališkai perlipo per apsauginius vartelius, pateko į saugomas patalpas. Nuėjęs prie lifto, vyras paspaudė iškvietimo mygtuką. Visą laiką jis elgėsi neadekvačiai, nerišliai kalbėjo, nesugebėjo paaiškinti apsilankymo tikslo ir nepakluso patalpas saugančios UAB „Apsaugos komanda“ apsaugos poste budėjusiam darbuotojo (gim. 1986 m.) reikalavimams išeiti.

„Į šiuos reikalavimus (išeiti - red. past.) A.G. reagavo šauksmais, kelis kartus smogė apsaugos darbuotojui į galvą, pargriovė jį ant žemės ir mušė toliau. Apsaugos darbuotojui į pagalbą pirmas atėjo įvykio vietoje buvęs Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato kanceliarijos darbuotojas. A.G. nesileido sutramdomas, kol apsaugos darbuotojas papurškė dujomis iš tarnybinio dujų balionėlio, o į pagalbą suskubo du prokurorai, padėję siautėtoją surakinti antrankiais. Vienas jų paskambino į Bendrąjį pagalbos centrą.  Atvykus policijai ir medikams, laipinamas į GMP automobilį, A.G. nesiliovė priešintis“, - rašoma policijos pranešime.

Lydimas pareigūnų, įsibrovėlis nuvežtas į ligoninę Lazdynuose, vėliau – į Respublikinę Vilniaus psichiatrijos ligoninę.

Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas. Policija jau apklausė apsaugos darbuotoją,  jis įpareigotas atlikti tyrimus patirtiems sužalojimams nustatyti. Vilniaus apskrities policijos įstaigos darbuotojui diagnozuoti sumušimai ir akių nudegimai. 

Lygiai prieš metus skaudesnis išpuolis įvyko Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) būstinėje Vilniuje. Į pastatą įsiveržęs jaunuolis peiliu sužalojo du STT darbuotojus.

Po šio išpuolio Vilniaus apskrities VPK vadovas Kęstutis Lančinskas prognozavo, kad ateityje tokių incidentų gali tik daugėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.