„Vilniaus energijos“ vadovybei pateikti įtarimai

Teigia, kad tai viešųjų ryšių akcija

V.Balkūno nuotr.
V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-04-23 15:49, atnaujinta 2018-02-14 12:23

Kaip žiniasklaidai išplatintame pranešime skelbia FNTT, Generalinės prokuratūros kontroliuojamame ikiteisminiame tyrime dėl galimai nusikalstamos „Icor“ įmonių grupės ir UAB „Vilniaus energija“ vadovų ir akcininkų veiklos „Vilniaus energijos“ prezidentui ir „Icor“ akcininkui Linui Samuoliui įteiktas pranešimas apie įtarimą dėl galimo piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, didelės vertės turtinės teisės įgijimo apgaule ir didelės vertės svetimo turto iššvaistymo.

Andriui Janukoniui ir Jeanui Pierre'ui Henri Sacreste'ui suteiktas įtariamųjų statusas. Šie asmenys šaukiami apklausoms, įtariant juos dėl galimo vadovavimo juridiniam asmeniui, skirtam nusikalstamai veiklai nuslėpti, piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, didelės vertės turtinės teisės įgijimo apgaule, didelės vertės svetimo turto iššvaistymo.

Už įvardytus teisės aktų pažeidimus taikoma baudžiamoji atsakomybė.

Teigia, kad tai viešųjų ryšių akcija

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos įtarimai, pateikti Andriui Janukoniui, Linui Samuoliui ir Žanui Sakrestui (Jean Sacreste), neturi jokio pagrindo.

„Pareikšti įtarimai tėra viešųjų ryšių akcija“, - sakė „Vilniaus energijos“ valdybos narys ir „Icor“ valdybos pirmininkas A. Janukonis. FNTT įtarimus pareiškė dėl dviejų sutarčių, „Vilniaus energijos“ su kita „Dalkia“ antrine įmone pasirašytų 2003 ir 2004 metais. Šiuos epizodus nuodugniai ištyrė Valstybės kontrolė, Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija ir specialiai tam sukurta Seimo komisija.

„Jokių pažeidimų nebuvo rasta, įtarimai yra tušti“, - teigė A.Janukonis. Anot jo, faktą, kad vykdoma viešųjų ryšių akcija įrodo ne tik tai, bet ir pats įtarimų paskelbimas FNTT interneto svetainėje. Įprasta, kad FNTT neskelbia asmenų, kuriems reiškiami įtarimai, o nurodo tik inicialus.

A.Janukonio teigimu, FNTT rankomis taip pat kryptingai įgyvendinami valstybinio monopolisto „Lietuvos energija“ ir bendrovės „Fortum“ tikslai – sklandžiai šalinti iš kelio konkurentus.

„Specialiųjų tarnybų dėmesio sulaukėme būtent dabar, nes bendra „Icor“ ir Vilniaus miesto savivaldybės įmonė „Reenergy“ pradėjo procesinius veiksmus prieš vyriausybę dėl neteisėto atliekų jėgainės statybų blokavimo Vilniuje“, - teigė A.Janukonis.

51 procentą „Reenergy“ akcijų valdanti kompanija „Helvita Holdings“ yra registruota Olandijoje, todėl bendrovė turi galimybę kreiptis ir į tarptautinį arbitražą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.